Руският президент Владимир Путин подписа указ, според който аспиранти, медицински

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ, според който аспиранти, медицински
Коментари Харесай

Путин освободи всички студенти и аспиранти от мобилизация

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, съгласно който аспиранти, медицински ординатори и спомагателни категории студенти получават пролонгация от частичната готовност. Той е оповестен публично от пресслужбата на Кремъл, предава ТАСС.

В сряда Путин приказва за подписването на този документ. Според него решението ще засегне студентите, които се образоват постоянно и задочно в държавно упълномощени университети, колежи, научни организации, както и в обектите на новаторски научно-технологични центрове и в духовни просветителни организации. Указът визира единствено тези, които за първи път получават обучение на съответното равнище.

Решението обгръща и учащи се научни и научно-педагогически фрагменти: аспиранти, ординатори и стажант-асистенти.

Както изясни президентът, първоначално от Министерството на защитата са съобщили, че избрани категории жители не подлежат на частична готовност. Но тези решения не бяха отразени в документите, тъй че в този момент са направени нужните корекции.

По-рано президентът към този момент подписа декрет, съгласно който множеството студенти от университети и колежи бяха освободени от готовност. Според този документ студентите, които се образоват постоянно или задочно по стратегии с държавна акредитация в държавни просветителни или научни организации, получават пролонгация. Както изясни самият Путин, новият декрет обгръща и частните университети - само че с държавна акредитация.

Стотици хиляди най-вече млади хора напуснаха Русия след  " частичната " готовност, оповестена от президента Владимир Путин, оповестява Руската работа на Би Би Си, като се базира на " Телеграм " канала " Верстка ".

Каналът пресмята приблизителния брой на напусналите въз основа на отворени данни и получава цифрата от 355 хиляди души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР