Руският президент Владимир Путин подписа указ, позволяващ на държавата да

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ, позволяващ на държавата да
Коментари Харесай

С указ Путин притиска компаниите да изпълняват в срок военните поръчки

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, допускащ на страната да отстранява шефовете и акционерите на всички компании, които не извършват в период дадените им от страната военни поръчки в изискванията на военно състояние, оповестява " Ройтерс ".

Указът ще разреши на Министерството на стопанската система да дефинира нов външен админ, който да поеме ръководството на такива компании.

През октомври в четирите района на Украйна, чиято анексия разгласи Москва - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област. Този ход обаче беше наказан като противозаконен от множеството страни.
 Русия усилва фрапантно бюджета за защита през 2023 година
Русия усилва фрапантно бюджета за защита през 2023 година

Със 150% скачат плануваните средства за МО

Година след началото на войната с Украйна, съветският водач, като към момента се намира публично в състояние на осъществяване на " специфична военна интервенция ", само че на процедура сложи стопанската система на страната на военновременни основи - заводи и фабрики от отбранителната индустрия работят непрекъснато на три смени, за

Новият декрет ще се ползва за компании, които " нарушават отговорностите си по държавен контракт, в това число не подхващат ограничения за гарантиране на доставките " .

В постановлението се прецизира, че то ще влезе в действие от датата на публикуването му, т.е. от този петък.

В указа за предписание на ограниченията управляващите се базират на член 8 от Закона за военното състояние. В него се споделя, че по време на военно състояние фактически м огат да бъдат наложени ограничавания върху финансовата и икономическата активност на сдруженията, изпълняващи държавни поръчки в региона на защитата.
 Кремъл изясни скритите стопански данни с хибридната война против Русия
Кремъл изясни скритите стопански данни с хибридната война против Русия

Дори цифрите, които са механически правилни обаче, могат да прикриват по-широки проблеми

По този метод външно ръководство евентуално ще бъде въведено единствено в сдруженията, които са регистрирани в окупираните територии и които извършват държавни поръчки в региона на защитата. В тези райони фирмите в действителност започнаха да се появяват в съветските регистри - или като нови " притежатели " на украински предприятия, или като компании, основани от Русия за възобновяване на разрушени от нея територии, както в Мариупол.

Интересното е обаче, че един от предходните укази, които бяха подписани от Владимир Путин,, или по-точно разширяваше опциите за нейното слагане под необикновен режим или режим на секретност.

Запитан по-рано на всекидневен брифинг дали може да бъде въведено военно състояние в избрани области на Русия, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че това е в пълномощията на президента, само че не посочи дали Путин възнамерява сходен ход.
 Путин не жали средства за армията - дава обещание съвременно съоръжение и ракети Обновена
Путин не жали средства за армията - дава обещание съвременно съоръжение и ракети " Сармат "

Президентът е удовлетворен, че бойните качества на Русия " непрестанно нарастват "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР