Руският президент Владимир Путин подписа указ на 30 март, разрешаващ

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ на 30 март, разрешаващ
Коментари Харесай

Липса на военни и висока престъпност във Вагнер - проблеми пред Русия в Украйна

Руският президент Владимир Путин подписа декрет на 30 март, разрешаващ полугодишната пролетна военна работа в Русия, която ще призове 147 000 руснаци сред 1 април и 15 юли. Русия организира два наборни цикъла годишно, като пролетният цикъл нормално включва 134 000 съветски мъже.

Така стартира следващият разбор на бойните дейности на " Института за проучване на войната " (ISW).

Русия може да употребява потенциала за образование на Беларус, с цел да поддържа увеличението на 13 000 наборници от предходни години. Украински боен чиновник заяви на 4 март, че съветският личен състав, който се образова в Беларус, не надвишава 9 000 до 10 000 едновременно, а ISW преди този момент е следил съветски сили, които образоват до 12 000 бойци в Беларус. Сателитни изображения демонстрират, че съветските сили, които се образоват в Беларус на полигона Обуз-Лесновски, неотдавна са преместени в Русия в средата на март, освобождавайки място за нови съветски обучаеми. Новите наборници няма да усилят съветската бойна мощност в кратковременен проект, защото съветските наборници би трябвало да преминат месеци образование и работа, преди да видят борба.

Все още е малко евентуално Путин да разположи новонабрани войски за присъединяване в бойни дейности в Украйна заради опасения за стабилността на своя режим. Председателят на комисията по защита на Държавната дума на Русия Андрей Картаполов съобщи на 30 март, че пролетните наборници няма да бъдат ситуирани в окупираните от Русия територии в Украйна по време на наборния цикъл на пролетта на 2023 година

Картаполов означи също, че съветските сили няма да набират мъже от окупираните територии. Изявленията на Картаполов може да са правилни, като се има поради, че ISW не е забелязала съветската войска да употребява наборници в забележителен мащаб на фронтовата линия от първите месеци на войната и изключително след потъването на флагманския транспортен съд на съветския Черноморски флот " Москва ", който някои наборни моряци на борда.

Използването на наборници от Путин през зимно-пролетния интервал на 2022 година провокира обществено напрежение в Русия и е малко евентуално Путин да рискува стабилността на режима си, като изпрати новонабрани военнослужещи на фронтовата линия.

Руското министерство на защитата (МО) и Путин даже обществено инструктираха съветските управляващи да проверяват хипотетичните произшествия с разполагане на съветски наборници в Украйна на 9 март 2022 година (които бяха механически противозаконни по това време).
 Русия може да притегли до 400 000 души в армията
Русия може да притегли до 400 000 души в армията

Ще бъде мъчно да активизират принудително подобен брой хора

Путин евентуално възприема политическата цена от разполагането на наборници на фронтовата линия като по-висока от тази на съветската готовност през септември 2022 година Путин не разположи наборници от наборните цикли напролет на 2022 година в отговор на контранастъплението на Украйна през септември 2022 година в Харковска област, а вместо това активизира резервисти, с цел да стабилизират срутващите се фронтови линии. Това решение демонстрира политическото желание на Путин за активизиране на резервисти, вместо да ангажира наборници в борба - евентуално по политически аргументи - макар че наборниците, които навлизат в последните месеци на годишното си обвързване за работа, може да се бият по-ефективно от цивилните резервисти. Известен съветски агрегатор на вести разкритикува съветската наборна система, отбелязвайки, че настоящите равнища на щат в Русия за военнослужещи по контракт са незадоволителни, макар че Русия разполага с 250 000 наборници.

Изданието добави, че е " неприемливо " " половината съветска войска да се бие с цялата си мощ, а другата част да седи в казармите ".

Началото на новия наборен интервал, даже и с леко повишен брой наборници, може в действителност да понижи съветския потенциал за образование на резервисти и различен личен състав, нает посредством акции за криптомобилизация. Русия има стеснен потенциал за образование и заделянето му за образование на наборници, които няма да водят война през 2023 година, лишава Кремъл от опцията да образова резервисти и доброволци, които биха го създали. Кремъл може да се стреми да усили бойния си личен състав в Украйна, като принуди наборниците от пролетта на 2022 година, които приключват едногодишната си работа, да подпишат военни контракти, защото тези прясно уволнени наборници ще се нуждаят от по-малко в допълнение образование, преди да бъдат ситуирани в Украйна. Далеч не е ясно какъв брой сполучливи ще бъдат сходни старания.
 С декрет Путин привика в армията 147 000 новобранци сред 18 и 27 години
С декрет Путин привика в армията 147 000 новобранци сред 18 и 27 години

Картаполов, началник на комисията по защита, утвърждава, че новобранците няма да бъдат изпращани в Украйна

Руският президент Владимир Путин назначи изтъкнат блогър и пълководец на съветски прокси батальон за районен чиновник на Руската национална армия (Росгвардия) за окупираната Донецка област, напредвайки в няколко старания на Кремъл. Множество съветски милиблогъри оповестиха на 30 март, че Путин е подписал декрет, с който назначава някогашния министър на сигурността на Донецката национална република (ДНР) и сегашен пълководец на батальон " Восток " Александър Ходаковски за заместник-ръководител на Главното ръководство на Росгвардия в окупираната Донецка област, което го прави виновен за специфичната бърза интервенция на Росгвардия полиция за реагиране и битка с вълнения (ОМОН и СОБР) в района.

Ходаковски разгласи на 30 март, че е получил това предопределение при започване на февруари 2023 година и разгласява обществена публикация за набиране на чиновници в подразделенията ОМОН и СОБР на Росгвардия, които в този момент са под негово командване.

Ходаковски обществено възхвалява Путин и е предан проруски украински сепаратист от март 2014 година

Назначаването на Ходаковски демонстрира опит на Русия да генерира повече сили от окупираната Донецка област. На 27 март Путин одобри законопроект за унищожаване на горната възрастова граница и други бариери за влизане на новобранци от Росгвардия от окупирана Украйна.

Ходаковски - родом от град Донецк - е добре обвързван с бойци от милицията на Донецката национална република, ветерани и проруски патриотични групи в Донбас и може да помогне за улеснение на акции за набиране на хора.

Назначаването напредва в напъните на Кремъл да формализира наследените нередовни съветски прокси сили в Донецка и Луганска области и да ги подчини на следени от Кремъл структури.

Путин може да употребява назначението на Ходаковски, з а да подсигурява, че Путин поддържа благонадежден надзор над новите детайли на Росгвардия в Донецка област. ISW оцени, че съветските управляващи може да организират огромно следствие за корупция в Росгвардия, евентуално с цел да отсеят артисти, които се считат за ненадеждни на Путин.

Назначението може да помогне на Путин да раздели и завладее авторитетни общности, които Кремъл не управлява изцяло . Смесени реакции към назначението на Ходаковски от разнообразни съветски блогъри - изключително измежду съветските военни ветерани - демонстрират забележителна фрактура в съветската националистическа ветеранска общественост.

ISW преди този момент оцени съветската националистическа ветеранска общественост в блогосферата като повече или по-малко единна.

Назначаването на Ходаковски също демонстрира, че Путин продължава да дава приоритет на лоялността пред компетентността на своите подчинени. Един съветски милблогър разкритикува назначението на Ходаковски и съобщи, че некомпетентността на Ходаковски като пълководец на батальон " Восток " през 2014 година е довела до изключително неприятен случай с другарски огън, при който войските на Ходаковски унищожиха съветски доброволчески отряд, убивайки 42 души.

Бившият съветски офицер и наказан военнопрестъпник Игор Гиркин упрекна Ходаковски, че е шарлатанин и подкупен изменник и съобщи, че " провалената кадрова политика " на Кремъл за пробутване на " предатели, сган и незначителност " ще докара Русия до крах.

Путин е назначавал по-скоро лоялни хора, в сравнение с способени хора . Путин размени относително способния армейски военачалник Сергей Суровикин, който на процедура организира политически непопулярно, само че военно належащо евакуиране от горен Херсон през есента на 2022 година, с лоялния на Путин и шеф на съветския общоприет щаб Валери Герасимов - който даде зелена светлина на пагубния проект на акцията за първичния пълномащабно навлизане в Украйна — като пълководец на спектакъл за съветското навлизане в Украйна през януари 2023 година

Западни чиновници оповестиха, че групата " Вагнер " и стандартните съветски сили евентуално са изгубили доста количество жива мощ в региона на Бахмут, което в допълнение ще ограничи съветската атака към Бахмут. Ръководителят на Обединения началник-щаб на Съединени американски щати военачалник Марк Мили заяви на 29 март, че групата " Вагнер " разполага с към 6000 професионален личен състав и 20 000 до 30 000 новобранци, най-вече пандизчии, които се бият в региона на Бахмут.
 Пригожин призна и за загуби в Бахмут
Пригожин призна и за загуби в Бахмут

Все отново твърди, че украинската войска там била унищожена

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби заяви в края на декември 2022 година, че " Вагнер " има 50 000 чиновници в Украйна, в това число 10 000 наемници и 40 000 наети пандизчии.

Групата " Вагнер " е разположила по-голямата част от силите си, с цел да поддържа офанзивата за завладяване на Бахмут и е евентуално разликата сред цифрата от 50 000 на Кърби в Украйна и цифрата на Мили от 26 000 до 36 000 в региона на Бахмут да е резултат от жертвите от изтощението на Вагнер нахлуване към Бахмут. Кърби заяви на 17 февруари, че групата Вагнер е претърпяла 30 000 жертви, с 9 000 починали при интервенции в Украйна.

Групата Вагнер може да загуби още хиляди нови пандизчии през идващите седмици, защото пандизчиите завършват своите шестмесечни военни контракти, а управлението на Вагнер наподобява към този момент разрешава на авансово помилвани пандизчии да се върнат от фронтовата линия в Русия след сключването на тези контракти.

Старшият боен консултант към задачата на Обединеното кралство към Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) Иън Стъбс заяви на 30 март, че 30 000 съветски военни и чиновници на " Вагнер " са починали или ранени в региона на Бахмут след борбата на Бахмут стартира през юли 2022 година
 ISW: Със знаково изявление Пригожин даде поръчка за Кремъл
ISW: Със знаково изявление Пригожин даде поръчка за Кремъл

Москва готви съветския хайлайф за продължителна война

Стъбс съобщи, че съветските сили и силите на " Вагнер " са претърпели изключително обилни загуби в и към Бахмут през последните седмици и че незабавно би трябвало да попълнят персоналния си състав.

Тези загуби в жива мощ ще продължат да лимитират съветските настъпателни интервенции в региона на Бахмут, както и в по-широкия спектакъл, а забележителните загуби на Вагнер евентуално ще застрашат способността му да резервира авторитетната си роля измежду съветските сили, воюващи в Украйна.

Руската федерална работа за сигурност (ФСБ) арестува кореспондента на Wall Street Journal Евън Гершкович в Екатеринбург, Свердловска област по обвинявания в шпионаж на 30 март. ФСБ твърди, че Гершкович е събирал информация, представляваща държавна загадка за активността на дружество на съветски военно-промишлен комплекс от името на Съединени американски щати, а представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че чиновници на ФСБ са хванали Гершкович " на мястото на престъплението ".

Руските управляващи може да са арестували Гершкович като отговор на ареста на Съединени американски щати на съветския жител Сергей Владимирович Черкасов на 24 март по обвиняване, че е работил като сътрудник на непозната мощ.

Кремъл евентуално ще употребява задържането на Гершкович, с цел да се опита да извлече някаква отстъпка от Съединените щати и евентуално може да се опита да възпроизведе замяна на пандизчии, сходна на размяната през декември 2022 година на американската баскетболистка Бритни Гринър против съветския незаконен търговец на оръжие Виктор Бут.
 Военен специалист вижда безсилие при съветските офанзиви в Бахмут
Военен специалист вижда безсилие при съветските офанзиви в Бахмут

Руските войски се концентрират върху по-малки сектори от фронта, написа Сергей Згурец

Известното място на ареста на Гершкович е удивително. Екатеринбург е хазаин на 12 съветски отбранителни предприятия, които особено създават противовъздушни ракетни системи, зенитни ракети с огромен обхват, радиосистеми, наземно поддържащо съоръжение за ракети и самолети, електронни системи за ръководство на ракетни комплекси, системи за ориентиране и радари, свързани с ракети, -задвижващи артилерийски системи, високо обогатен уран, сплави от редкоземни метали, тежки машини и оптични системи за военни самолети.

Тези предприятия включват главния съветски производител на самоходни артилерийски системи Уралтрансмаш; едно от водещите оптични предприятия в Русия, Уралски оптико-механичен завод; и Уралмаш, които всеобщо произвеждаха танкове по време и след Втората международна война.

Не е ясно кое военнопромишлено дружество е обвързвано с изказванията на ФСБ за ареста на Гершкович, само че доста от тях създават системи и съоръжение, които съветските сили са изгубили или са употребявани в обилни количества в Украйна. Други употребяват микрочипове, които са в сериозно дефицит в Русия и са обект на интензивна контрабанда и старания за отбягване на наказания. ISW прави оценка, че забележителният дефицит на съоръжение евентуално лимитира способността на съветската войска да води механизирана маневрена война в Украйна и че Кремъл се пробва последователно да активизира съветската отбранителна индустриална база, с цел да отговори на потребностите на съветската войска, без да организира цялостна икономическа готовност.

ISW също по-рано оцени, че ФСБ може да се пробва да проникне в съветската база по метод, който припомня за присъединяване на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и наблюдението на руската военна върхушка.

Помилваните наказани от групата " Вагнер " не престават да правят закононарушения в Русия след приключване на договорната им работа с Вагнер. Руски новинарски уебсайт заяви, че съветските управляващи са арестували някогашния пандизчия Иван Росомахин като обвинен в убийството на пенсионерка в Кировска област.

Росомахин се върна от фронта на 21 март. Агрегаторът заяви, че наказаният е почнал да заплашва с ликвидиране хора малко откакто е напуснал " Вагнер ". Финансистът Евгений Пригожин съобщи, че е тъпо, че Росомахин е направил закононарушение и означи, че руснаците би трябвало да уведомят " Вагнер ", в случай че помилваните наказани се държат нападателно.

Пригожин означи, че чиновници на Вагнер ще върнат непокорните наказани на фронтовата линия и съобщи, че след освобождението на хиляди наказани и заличаването на закононарушенията от досиетата им има единствено 20 регистрирани закононарушения, свързани с помилвани от Вагнер наказани.

Нивото на престъпността в Русия евентуално ще нарасне още повече, защото множеството пандизчии, вербувани от " Вагнер ", едвам неотдавна са завършили договорите си и не са прекарали доста време в съветското общество.

Съобщава се, че съветски военнослужещи и военно командване полово малтретират съветски дами бойци в Украйна. " Север Реалии " интервюира няколко съветски военнослужещи, които разкриха, че съветски офицери изнасилват дами бойци, служещи в медицинските отряди.

Една военнослужеща означи, че има голям брой случаи на полов тормоз на фронтовата линия, защото съветските офицери постоянно злоупотребяват с властта си. Една някогашна съветска военнослужеща означи, че съветските въоръжени сили от дълго време са култивирали сексистка среда, в която дамите бойци са третирани като " проститутки ".

Кремъл продължава напъните си да съживи отбранителната си индустриална база. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев посети Казанския барутен цех в Казан на 29 март, където съгласно известията той организира срещи по отношение на нуждата от муниции, барут и съвременни оръжия.
 Британското разузнаване: Русия попълни запасите от ирански дронове
Британското разузнаване: Русия попълни запасите от ирански дронове

От началото на март офанзивите с тях зачестиха

Руските блогъри също по този начин разпространиха фрагменти, оповестени от съветски държавни медии, които настояват, че демонстрират чиновници на Тамбовския хлебозавод, които конструират дронове " Бекас ".

Блогър твърди, че Тамбовският хлебозавод е разкрил профилиран завод, предопределен за произвеждане на квадрокоптери, с цел да поддържа съветската инвазия в Украйна. Той твърди, че фабриката сглобява до 200 дрона на месец, като употребява закупени елементи за дронове и 3D щемпел. Снимките наподобяват инсценирани, като евентуално демонстрират съветска осведомителна интервенция, с цел да покажат, че съветските управляващи основават уреди за произвеждане на дронове в цивилни промишлености, с цел да продадат роман, че всички ъгли на съветското общество поддържат нашествието.

Руските окупационни управляващи не престават напъните си да слагат условия за изборите през септември 2023 година посредством по-нататъшно консолидиране на окупираните територии в съветския юридически уред. Ръководителят на Луганската национална република (ЛНР) Леонид Пасечник съобщи на 30 март, че е подписал три закона за довеждане докрай на правната рамка на ръководството на ЛНР като съветски федерален индивид в сходство с съветското законодателство.

Пасечник твърди, че е подписал различен закон, създаващ изпълнителна власт за Луганска област в сходство с други съветски области, с цел да размени отстраненото държавно управление на ЛНР.

Пасечник също твърди, че е подписал два други закона за установяване на системата за локално самоуправление на окупираната Луганска област, създавайки градски и регионални органи, чиито членове ще бъдат " определени " на изборите през септември 2023 година

Пасечник акцентира, че свързването с единната съветска правна система ще опрости взаимоотношението сред окупираната Луганска област и други райони на Русия, ще форсира социално-икономическото развиване и ще трансферира окупирания Луганск към съветските стандарти.

Руските окупационни управляващи не престават да нападат украинските деца, с цел да консолидират политическия и публичен надзор върху окупираните територии. Ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин съобщи на 30 март, че младежите в окупираната Донецка област може да вземат участие в конкурс за участие в Младшия парламент на ДНР.

Пушилин твърди, че първите две свиквания на Младежкия парламент на ДНР доведоха до присъединяване на младежи в администрациите и регионите на ДНР, Народния съвет на ДНР, министерства и други ведомства и организации.

Пушилин съобщи, че крайният период за подаване на кандидатури за идния конкурс е 17 април .

Руските публични лица и окупационните управляващи не престават да акцентират добродушните си планове да поддържат украинските деца на фона на възходящия международен звук, че те нелегално депортират украински деца в Русия. Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи на 30 март, че Русия има намерение да организира среща, употребявайки формулата Ариа на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН), с цел да разиска евакуацията на деца от Русия от конфликтните зони в Украйна, откакто Русия поеме председателството на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации през април.

Захарова твърди, че Русия има намерение да се срещне импровизирано с членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да обсъдят ограниченията, които Русия е подхванала, с цел да отбрани малолетните от украински обстрел, да предотврати други хипотетични нарушавания на правата на деца и да настани засегнатите младежи в безвредни зони.
 45 страни от ОССЕ оказват помощ на Украйна да върне депортираните от Русия деца
45 страни от ОССЕ оказват помощ на Украйна да върне депортираните от Русия деца

Според Украйна, все още 19 514 украински деца се смятат за нелегално депортирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР