Руският президент Владимир Путин подписа указ, който позволява депортиране от

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ, който позволява депортиране от
Коментари Харесай

Украинците в анексираните територии, които не пожелаят руско гражданство, ще бъдат експулсирани

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, който разрешава депортиране от анексираните територии на Украйна на хора без съветско поданство, в случай че не желаят да одобряват такова.

Това сочи формалният портал за правна информация на съветското държавно управление.

Съгласно този документ жителите на Украйна или притежаващите паспорти на самопровъзгласените " Донецка национална република " и " Луганска национална република " (обявили обособяване от Украйна през 2014 г.) би трябвало или да станат жители на Русия, или да заявят, че не желаят. Второто обаче ги трансформира в чужденци, считано от 1 юли 2024 година, и по този начин е допустимо да бъдат експулсирани.

Депортирани може да бъдат и създаващите " опасност за националната сигурност " на Русия, в случай че да вземем за пример желаят " принудително изменение на основите на конституционния ред в Русия, финансиран терористична и екстремистка предприемчивост, или вземат участие в неразрешени (акции) ". Това е на процедура възбрана на всякаква опозиция против анексията.

Мярката визира и четирите анексирани предишния септември области - Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка - които обаче Русия не управлява изцяло. Путин разгласи " присъединението " им предходната есен след " референдуми ", които Западът и други страни считат за фарс. Тогава съветският президент изясни, че въпреки Москва да е подготвена да договаря с Киев, " изборът на народа в Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон " не предстои на разискване, оповестява " Дневник ".

Също по този начин съгласно уеб страницата на Кремъл Путин е упълномощил на съветското министерство на защитата, министерството на образованието и науката и Руската академия на науките да прегледат въпроса за организирането на проучване на историята на " специфичната военна интервенция " (така Русия назовава войната в Украйна). Той също по този начин е поръчал да бъдат основани музеи, отдадени на събитията от специфична военна интервенция и подвизите на участниците в нея.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР