Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за набор за

...
Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за набор за
Коментари Харесай

Путин нареди мобилизация на запаса, 2 млн. войници отиват на военно обучение

Руският президент Владимир Путин подписа през днешния ден декрет за набор за военна подготовка на руснаците от запаса. Съответният документ бе оповестен на формалния интернет портал за правна информация, предава РИА " Новости ".

" Реших да прикани през 2023 година съветските жители, които са в запаса, за военно образование във въоръжените сили на Руската федерация, войските на Националната армия на Руската федерация, органите на държавната сигурност и Федералната работа за сигурност ", гласи указът на Путин.

В сходство с постановлението държавното управление и районните управляващи би трябвало да обезпечат осъществяването на дейностите, свързани с активизирането на запасните бойци.

Около 2 милиона души в Русия са минали военно образование и са на възраст, която разрешава да бъдат призовани от запаса в армията по данни на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната.

Според постановлението държавното управление и районните управляващи би трябвало да обезпечат осъществяването на ограниченията, свързани с подготвителните лагери.

Призоваването на военна работа е набиране на жители за осъществяване на военна работа във Въоръжените сили и други войски, то е неразделна част от окомплектоването на армията. Обучението на съветските резервисти е ориентирано към възстановяване на бойната подготовка на резервистите. То е планувано мероприятие и се организира годишно. Резервистите могат да бъдат свиквани на всеки три години. Максималната дълготрайност на подготвителния лагер за тях е два месеца, като през това време един резервист не може да прекара повече от 12 месеца на работа. Средно тези, които са в запаса, биват призовавани един път годишно.

От запаса са освободени от образование чиновниците на правоохранителните органи и държавните чиновници, пожарникарите, митничарите и жителите с резервисти, назначени в държавните органи.

Источник: РИА Новости

 

 


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР