Руският президент Владимир Путин подписа бюджета на страната за 2024

...
Руският президент Владимир Путин подписа бюджета на страната за 2024
Коментари Харесай

Путин вдига рекордно военния бюджет, за да продължи войната в Украйна

Руският президент Владимир Путин подписа бюджета на страната за 2024 година, който доста усилва федералните разноски, в това число рекордни равнища на разноските за защита. Това се споделя в последния отчет на основания във Вашингтон мозъчен концерн " Институт за проучване на войната ", представен от РБК-Украйна.

Съобщава се, че в съветския федерален бюджет за 2024 година държавните разноски възлизат на 412,5 милиарда $, а бюджетният недостиг е 9,5 милиарда $. Съобщава се, че съветските управляващи възнамеряват да похарчат към 157,5 милиарда $ за защита и правоприлагане, което съставлява 39 % от всички разноски на федералното държавно управление.

Според специалистите на ISW през 2023 година Министерството на финансите на Русия е отделило 72,1 милиарда $ за защита. Но тази сума евентуално е по-висока, като се има поради, че огромна част от съветския федерален бюджет е секретна.

Ако оповестените данни са правилни, повече от една трета от федералния бюджет ще бъде отделена за защита, което съставлява връх. Отбелязва се, че федералният бюджет не покрива всички разноски за армията и силите за сигурност, част от финансовата тежест е сложена върху районните бюджети и частните бизнес структури.

Според анализаторите на ISW Кремъл възнамерява да употребява по-голямата част от своя федерален бюджет за защита, с цел да поддържа нахлуването в Украйна.

Източник: Агенция " Фокус "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР