Руският президент Владимир Путин подчерта на срещата си с турския

...
Руският президент Владимир Путин подчерта на срещата си с турския
Коментари Харесай

Путин: Отношенията ни с Анкара са напълно възстановени

Руският президент Владимир Путин акцентира на срещата си с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че Москва и Анкара не престават близкото си съдействие в съвсем всички области, в това число в региона на сигурността и напъните за решение на сирийската рецесия, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Той заяви и че двустранният търговски продан през първите девет месеца на тази година се е нараснал с 38 %.

"Двустранните ни връзки, както и съдействието за решение на районни въпроси ни дават опция да гледаме дружно към бъдещето ", акцентира на собствен ред турският президент.

По думите на Ердоган турско-руското политическо, военно, комерсиално и културно съдействие се ускорява с всеки ден.

Русия и Турция търсят политическо решение на сирийския спор, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу, който в състава на турската делегация взе участие в договарянията сред президентите на двете страни Владимир Путин и Реджеп Таийп Ердоган.

"Имаме районни проблеми, по които Турция и Русия би трябвало да работят дружно. Сирия е един от тях. Имаме редица достижения в договарянията в Астана, в този момент отделяме повече внимание на търсенето на политически решения. Взаимодействието на Русия и Турция е належащо за определяне на непоклатимост и сигурност в Сирия. Нашите водачи и делегации работят за това ", сподели Чавушоглу пред публицисти.

Министърът разяснява изказването на турския президент, че Русия и Съединени американски щати би трябвало да изведат войските си от Сирия.

"Президентът Ердоган просто подсети, че и Съединени американски щати, и Русия имат войски там. Ако не е нужна военна интервенция, това зависи единствено от тях. Това е просто коментар на политическото решение ", сподели Чавушоглу, наблягайки нуждата от такова решение.

"Докато не реализираме политическо решение в Сирия не можем да сме сигурни, че терористичните организации са победени, тъй като страната ще стане почва за радикализиране на терористични организации ", сподели турският външен министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР