Руският президент Владимир Путин планира лично да присъства на срещата

...
Руският президент Владимир Путин планира лично да присъства на срещата
Коментари Харесай

Путин и Зеленски може да присъстват на срещата на Г-20 в Бали

Руският президент Владимир Путин възнамерява персонално да участва на срещата на Г-20 , която ще се организира на индонезийския остров Бали през ноември. Това съобщи президентът на Индонезия Джоко Видодо в изявление за Bloomberg.

" Си Дзинпин ще пристигна. Президентът Путин също ми сподели, че ще пристигна ", сподели президентът на Индонезия, хазаин на тазгодишната среща на Г-20, потвърждавайки за първи път, че ръководителите на Русия и Китай възнамеряват да се появят на срещата на върха през ноември.

Говорител на съветския президент отхвърли коментар за организацията, само че различен чиновник, осведомен с проектите, удостовери, че Путин възнамерява да участва на срещата.
 Си Дзинпин и Байдън може да се срещнат през ноември
Си Дзинпин и Байдън може да се срещнат през ноември

На срещата на върха на Г-20 в Бали

Индонезия също предложения украинския президент Володимир Зеленски да вземе присъединяване в срещата на върха на остров Бали.

По-рано в изявление за Би Би Си съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михайло Подоляк допусна, че Зеленски може да участва персонално на срещата, в случай че Путин отиде там , макар че по принцип избира да не напуща Украйна и да взе участие в сходни събития във видео формат.

" Ако Путин участва, тогава, несъмнено, ще би трябвало да помислим за нуждата от нашето наличие. Защото наличието на Путин на всички места, на която и да е среща на върха индиректно значи, че уредниците на срещата ще легитимират позицията на Русия , която атакува суверенна страна ", сподели Подоляк.

Дори двамата водачи да се окажат по едно и също време на остров Бали, това напълно не значи, че те ще се срещнат или ще проведат даже непреки договаряния . Припомняме, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи в четвъртък в Лвов, че сред президентите на двете воюващи страни. Турция е също член на Г-20.

от западни страни да отдръпна поканата на Путин за срещата поради съветската инвазия в Украйна.
 Bloomberg: Половината страни от Г-20 не поддържаха наказания против Русия
Bloomberg: Половината страни от Г-20 не поддържаха наказания против Русия

Това пречи на интернационалните старания за ограничение на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР