Руският президент Владимир Путин планира да присъства на срещата на

...
Руският президент Владимир Путин планира да присъства на срещата на
Коментари Харесай

Путин напуска Русия

Руският президент Владимир Путин възнамерява да участва на срещата на върха на Г-20 в Бали през ноември, съобщи индонезийският водач Джоко Уидодо пред организация Bloomberg, съобщи БГНЕС.

Според пресслужбата на Кремъл предходния ден Путин е разговарял по телефона с Уидодо, с цел да обсъдят продоволствената сигурност. Те са дискутирали и подготовката за срещата на върха на Г-20, която ще се организира в Индонезия през ноември. " Президентът Путин ми сподели, че ще пристигна ", сподели индонезийският водач. Китайският президент Си Цзинпин също ще участва на срещата на върха, сподели той.

По-рано помощникът на съветския президент Юрий Ушаков съобщи, че форматът на съветското присъединяване в срещата на върха на Г-20 ще бъде избран директно преди пътуването. Срещата на върха на водачите на Г-20 ще се организира на остров Бали на 15-16 ноември. Първоначално редица западни страни, изключително Съединени американски щати и Канада, предложиха Русия да бъде изключена от Г-20, само че останалите страни не се съгласиха с тази дефиниция на въпроса.

Индонезийското председателство акцентира на най-високо ниво, че желае да сплоти Г-20 и да не допусне нейното разединение, а покана за присъединяване в срещата на върха в Бали през ноември получи и съветският президент Владимир Путин. В компромис със западните страни Индонезия предложения Украйна, която не е член на Г-20, да взе участие като посетител в срещата на върха в Бали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР