Руският президент Владимир Путин печели категорично и очаквано изборите, показват

...
Руският президент Владимир Путин печели категорично и очаквано изборите, показват
Коментари Харесай

Русия избра! Путин започва своя четвърти мандат

Руският президент Владимир Путин печели изрично и предстоящо изборите, демонстрират първите данни след края на гласуването в Руската федерация.

Усилията на ръководещите да легитимират електоралния успех на Путин с висока изборна интензивност в последна сметка се увенчаха с триумф и се пресмята на 63,7%.

Според екзитпол на държавния институт ВЦИОМ президентът се е преборил за четвърти мандат на поста, спечелвайки 73,9 на 100 от гласовете. На второ място остава комунистът Павел Грудинин с 11,2 на 100 поддръжка.

Отново държавен източник - организация РИА " Новости ", дава дори по-висок резултат на Путин - 76,3 на 100. Фонд " Обществено мнение " закръгля на 77%.

В родния си Петербург Путин се оправя по-зле от междинното за страната и има към 67,5% от гласовете съгласно самостоятелен екзитпол. Следват Грудинин, Жириновски, телевизионната водеща Ксения Собчак и либералът Григорий Явлински.

При преброени 30,01% от бюлетините ЦИК регистрира 73,11% за президента. След него са Грудинин и " непрекъснатото наличие " на президентските избори - либералдемократът Владимир Жириновски.

Какво се случи?

 След днешната си победа Путин има късмет да остане на поста до 2024 година, когато ще е на 71 година " Ройтерс " отбелязва, че единствено Йосиф Сталин е управлявал по-дълго. Четвъртият мандат за Путин идва на фона на все по-сложни връзки със западните страни, съществени тествания за стопанската система и международна наклонност към повишение на военните разноски.

Освен всичко друго, през 2012 година той се завърна в Кремъл при радикално друга интернационална конюнктура, във време, в което никой не си е представял, че 6 години по-късно отпред на Съединени американски щати ще е непредсказуемият за свои и непознати Доналд Тръмп, а Турция и Китай ще са се трансформирали от сътрудници на Русия във все по-ясно изразени съперници за обичайните й сфери на въздействие.

Проблеми не липсват и вкъщи - ръководещите направиха всичко по силите си да активизират апатичните другояче национални маси и успеха на Путин в действителност пристигна при висока интензивност. Въпреки това чувството, че съветската политика е " конкуренция с един кон " остава и по този начин гневът на хората към политическата класа в действителност постоянно е ориентиран към тези, които към този момент 18 години под една или друга форма не слизат от властта, написа бтв.

Според наблюдаващи, кръговете към Путин осъзнават добре всичко това и точно това е повода за лансирането като антисистемен претендент на ТВ водещата Ксения Собчак. Тя е посочена за по-приемлива опция от дисквалифицирания опозиционен водач Алексей Навални (който неведнъж е давал гласност на корупционни схеми на най-високо ниво) - артикул, предопределен особено за обиране на протестния избор на по-младите хора. Те не са по никакъв начин впечатлени от парламентарно показаните опозиционни партии, които във всеки основен миг застават в поддръжка на властта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР