Руският президент Владимир Путин отправи противоречиви изказвания относно целите на

...
Руският президент Владимир Путин отправи противоречиви изказвания относно целите на
Коментари Харесай

Путин начерта нов план за войната - поиска голяма част от Ук...

Руският президент Владимир Путин насочи спорни изявления по отношение на задачите на войната. Той съобщи, че военните цели включват известно разширение на границите на Русия . В първичните си мнения за " специфичната военна интервенция ", Путин твърдеше, че проектите му не включват окупиране на украинска земя.

Кремъл съобщи, че е решен да управлява най-малко по-голямата част от териториите в Източна и Южна Украйна , които Москва едностранно разгласи за свои през септември.

Руските сили са конфигурирали голям брой ракетни установки в спряната украинска атомна електроцентрала " Запорожие ", настояват украински публични лица. Това поражда опасения, че най-голямата атомна електроцентрала в Европа може да бъде употребена като база за обстрел и усилва радиационната заплаха, оповестява английският вестник " Гардиън ".

Украинската нуклеарна компания " Енергоатом " сподели, че съветските сили, окупирали централата, са сложили няколко ракетни установки наоколо до един от шестте нуклеарни реактора. По думите ѝ нападателните системи са ситуирани в нови " защитни структури ", които руснаците скрито са построили, " нарушавайки всички условия за нуклеарна и радиационна сигурност ".

Въпреки че рискът от нуклеарен срив е доста понижен, защото всичките шест реактора са спрени, специалистите настояват, че към момента е допустимо рисково изпускане на радиация.

Междувременно в четвъртък съветските сили обстрелваха цялата фронтова линия в Донецка област в Източна Украйна. При офанзивите са били убити петима души. Най-ожесточените боеве са били край градовете Бахмут и Авдийвка, съобщи губернаторът на региона Павло Кириленко. Артилерията е обстрелвала град Торецк югозападно от Бахмут, убивайки един граждански и повреждайки 12 здания.

Според Кириленко съветските войски се пробват да напреднат и покрай град Лиман, който беше отвоюван от украинските сили през ноември. В Бахмут и други елементи на Донецка област, която граничи с Луганска област, украинците отвръщат на ударите с обстрел от ракетни установки, споделя очевидец на " Ройтерс ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР