Руският президент Владимир Путин отмени ратификацията от страната на Договора

...
Руският президент Владимир Путин отмени ратификацията от страната на Договора
Коментари Харесай

Путин отмени ратификацията от Русия на Договора за забрана на ядрените опити

Руският президент Владимир Путин анулира ратификацията от страната на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити (CTBT), ход, който съгласно него има за цел да приведе Москва в сходство със Съединените щати.

Подписването на новия закон за занемаряване на забележителното съглашение, забраняващо тестванията на нуклеарни оръжия, пристигна в четвъртък, седмица откакто Съветът на федерацията на горната камара на Русия го утвърди единомислещо.

Продължете да четете

лист от 3 елементаСАЩ споделят, че Китай доста е разширил своя нуклеарен боеприпас Съединени американски щати са „ обезпокоени “ от проекта на Русия да анулира ратификацията на възбраната за нуклеарни опити Русия практикува „ масиран “ ответен нуклеарен удар end от списък

Долната камара на Държавната дума беше приела законопроекта в ускорено гласоподаване преди този момент. С подписа на Путин законът влезе в действие в четвъртък.

Договорът от 1996 година не разрешава всички нуклеарни детонации, в това число проби на нуклеарни оръжия онлайн, макар че в никакъв случай не е бил ефикасен, защото някои основни страни не са го утвърдили.

На 6 октомври Москва разгласи желанието си да се отдръпна от контракта, с цел да „ отрази “ позицията на Съединени американски щати, които са подписали, само че не са утвърдили контракта.

Не е ясно обаче дали анулацията ще докара до възобновяване на опитите на нуклеарни оръжия от Русия.

Путин сподели на 5 октомври: „ Чувам апели да стартираме да изпитваме нуклеарни оръжия. Не съм подготвен да кажа дали в действителност би трябвало да организираме проби или не. ”

Заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков сподели по-рано този месец, че Москва ще продължи да съблюдава възбраната и ще възобнови нуклеарните опити единствено в случай че Съединени американски щати го създадат.

„ Както сподели нашият президент, би трябвало да сме нащрек и в случай че Съединените щати се придвижат към началото на нуклеарни опити, ще би трябвало да отговорим тук по същия метод “, сподели служителят.

Само часове след гласуването в горната камара, съветската войска организира „ огромно “ обучение за ответен нуклеарен удар.

Учението, включващо пробно изстрелване на ракети от наземни силози, атомна подводница и бомбардировач с отдалечен обхват, беше следено от Путин.

„ Разстроен “

Съединени американски щати обявиха по-рано този месец, че са „ обезпокоени “ от хода на Русия да анулира ратификацията на CTBT.

„ Ход като този от която и да е страна страна излишно заплашва световните правила против опитите с нуклеарни експлозиви “, сподели Държавният департамент на Съединени американски щати.

Русия не би трябвало да „ разполага с надзор над въоръженията и безотговорна нуклеарна изразителност в несполучлив опит да принуди други страни “, добави Държавният департамент, като наподобява, че този ход е ориентиран към оказване на напън върху Съединени американски щати и други страни, които поддържат Украйна в битката си против съветските сили.

Откакто нахлу в прилежащата страна, Путин неведнъж се базира на нуклеарната теория на Русия.


С изоставянето на ДВЗЯО, последният останал двустранен контракт за нуклеарни оръжия сред Вашингтон и Москва е Нов СТАРТ, според който двамата постоянно инспектираха взаимно нуклеарните уреди и лимитираха бойните глави.

Русия суспендира контракта през февруари. Той би трябвало да изтече при започване на 2026 година

Рябков сподели предходната седмица, че Кремъл е получил неофициални оферти от Съединени американски щати за обновяване на договарянията по въпросите на стратегическата непоклатимост и контрола на въоръженията „ изолирано от всичко, което се случва “.

Въпреки това той сподели, че Москва счита, че е „ просто невероятно “ да се върне към подобен разговор без смяна в „ надълбоко фундаменталния неприятелски курс по отношение на Русия от страна на Съединени американски щати “.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР