Руският президент Владимир Путин определи световното първенство по футбол като

...
Руският президент Владимир Путин определи световното първенство по футбол като
Коментари Харесай

Путин: Световното първенство разби антируските митове и предубеждения

Руският президент Владимир Путин дефинира международното състезание по футбол като доста сполучливо. Шампионатът завършва в неделя с дуела за купата сред Франция и Хърватия, а по време на церемония концерт в Болшой спектакъл съветският президент разгласи, че страната е разрушила всички предразсъдъци.

" С неспокойствие чакаме мача, който ще дефинира водача на международния футбол. Но в същото време сме и тъжни, че грандиозният състезателен празник, който ни подари толкоз доста положителни страсти, ярки усещания и нови другари, е към своя край. Русия отговорно се приготвяше за шампионата и ние откровено се радваме, че той беше сполучлив и сплоти милиони хора към футбола ", сподели Путин.

Държавният глава сподели още, че всички фенове на футбола, които биха желали да останат в Русия по-дълго време, с цел да опознаят страната по-добре, ще получат на място удължение на визите.

От своя страна президентът на ФИФА Джани Инфантино благодари на съветския президент за организацията.

" Това е лицето на Русия и това е лицето на Русия, което обичаме. На първо място - благодаря, на президента Путин, благодаря ви за вашата отдаденост, за вашата пристрастеност. Без вас всичко това нямаше да бъде допустимо, сигурен съм. Ето за какво - благодаря - поздравления, свършихме страхотна работа дружно ", сподели президентът на ФИФА.

Путин, който беше на откриването на международното състезание, ще се срещне с френския си сътрудник Еманюел Макрон. Сред тематиките, които двамата ще разискват, са Украйна, Сирия и Иран, заяви РИА " Новости " по-рано тази седмица.

Разговорите им предшестват единствено с ден дълго чаканата среща на Путин с американския държавен глава Доналд Тръмп в Хелзинки, на която трите тематики също ще участват.

Финалният дуел сред Франция и Хърватия ще се изиграе в неделя от 18 часа на стадион " Лужники " в Москва.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (452)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР