Руският президент Владимир Путин определи ключовия свидетел в процеса срещу

...
Руският президент Владимир Путин определи ключовия свидетел в процеса срещу
Коментари Харесай

Путин обяви ключов свидетел за "идиот" и заяви, че допинг има навсякъде по света

Руският президент Владимир Путин дефинира основния очевидец в процеса против съветския допинг Григорий Родченков за " глупак ".

Бившият началник на съветската антидопингова организация имаше съществена роля за разкриването на огромната приложимост на допинг в съветския спорт. Преди два дни Родченков сподели пред ARD, че Путин е в основата на държавната политика, подкрепяща допинг програмата в Русия. " Защото само президентът може да разпореди на локалните секрети служби такава задача ", съобщи той.

Родченков се реалокира в Съединени американски щати през 2016 година след гибелта на двама чиновници на Руската антидопингова организация.

Путин реагира остро на думите му. " Те взеха този глупак Родченков ", сподели президентът на Русия, като насочи вниманието към Съединени американски щати.

" Той несъмнено имаше проблеми със закона... опита самоубийство, както самичък сподели. Всичко това е знак за проблеми. И всичко се основава на свидетелствата на този човек... Може ли въобще да му се има вяра ", съобщи Путин в Русия, представен от " Дойче веле ".

В същото изявление президентът на страната призна, че съветски спортисти са употребили допинг. " Има образци за приложимост на допинг, правилно е. Искам хората да знаят това и цялата страна да го знае. Има доста такива образци по света, само че никой не прави огромно представление от това. "

Заради огромния допинг скандал Русия беше изключена от зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Руски спортисти ще могат да вземат участие, само че като неутрални в " Олимпийски спортисти от Русия ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (197)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР