Руският президент Владимир Путин ожесточено започна да смекчава пенсионната реформа

...
Руският президент Владимир Путин ожесточено започна да смекчава пенсионната реформа
Коментари Харесай

Руска медия: Кремъл е опитва да смекчи пенсионното ограбване с милостиня

Руският президент Владимир Путин яростно стартира да смекчава пенсионната промяна в страната с ремонти в наказателния кодекс, написа "Комерсант ".

Партията на властта "Единна Русия " предлага законът да позволи на депутатите непринудено да отхвърлят надбавки към пенсиите си. Според парламентарната съпротива обаче нито президентските, нито депутатските ремонти не трансформират същността на промяната, отбелязва вестникът.

"Комерсант " разяснява импортираните в Държавната дума оферти на Путин за корекции в непопулярната промяна, вдигаща пенсионната възраст. Той подчертава особено върху концепцията шеф, отказал да назначи или уволнил без съображение лица в предпенсионна възраст - пет години преди излизане в пенсия, да бъде наказван с санкция до 200 хиляди рубли (около 2400 евро) или със наложителен труд до 360 часа.

"Наказателна отговорност е позволена единствено като последна мярка и единствено за цинични многократни голословни дейности с дискриминационен темперамент ", твърди Алексей Репик, водач на публичната организация "Деловата Русия ". "Недопустимо е наказателното гонене да стане мярка за напън върху бизнеса ", акцентира той.

"Колкото по-сурова отговорност се планува, толкоз е по-вероятно да бъдат уволнявани хората, преди да стигнат предпенсионната възраст - да вземем за пример мъже на 50 или дами на 45 години ", счита Александър Шохин, оглавяващ Руския съюз на индустриалците и бизнесмените (РСПП).

"Фактически властта трансферира издръжката на хората в предпенсионна възраст върху бизнеса и районните бюджети ", обобщи политологът Николай Миронов. С оглед компликациите в използването на новата норма - да вземем за пример да се потвърди, че някой е уволнен тъкмо поради възрастта му, не ще може да бъдат предпазени нито правата на хората, нито правата на предприемачите ", счита Ирина Котелевская, правист от апарата на РСПП. "Всеки тип наказателна отговорност, въвеждан като чучело за предприемачите в Русия, нормално се ползва "по убеждение на правоохранителните органи ", припомня тя.

"Поправките не трансформират същността на промяната, който и да ги внася " - разяснява либералдемократът Игор Лебедев, зам.-председател на Държавната дума (долната камара на федералния парламент). "Подхвърлят ги, както се подмята кокал на куче, само че те не анулират повдигането на възрастта, срещу което се афишират множеството жители ", добави той.

Предложенията на Путин са козметични компреси и не анулират пенсионната промяна, каквато по принцип не трябва да има ", декларира пред "Комерсант " Дмитрий Новиков, зам.-председател на Централния комитети на съветската компартия.

Според "Свободная преса " Кремъл се пробва да замаже пенсионното плячкосване с нова лепта. "Изплаши ги с повече, та да склонят за по-малко ", обобщава пенсионния план на съветските управляващи онлайн изданието "Инфокам ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР