Руският президент Владимир Путин одобри промени в закона, който контролира

...
Руският президент Владимир Путин одобри промени в закона, който контролира
Коментари Харесай

Путин одобри нови ограничения за медиите преди президентските избори

Руският президент Владимир Путин утвърди промени в закона, който управлява президентските избори, и разгласи нови ограничавания за медиите, съобщи Асошиейтед прес.

Промените са въведени преди произвеждането на президентските избори в Руската федерация през март 2024 година, на които се чака Путин, който е отпред на Русия от 24 години, да завоюва нов шестгодишен мандат. 71-годишният президент не е оповестил дали ще взе участие в конкуренцията, като съобщи, че ще заяви решението си едвам, откакто Народното събрание насрочи дата за изборите.

Според измененията в закона, които той утвърди, единствено публицисти, обвързани с контракт към регистрирани медии, ще имат право да отразяват срещи на изборните комисии, което значи, че самостоятелните публицисти или тези на свободна процедура няма да имат тази опция.

Сред измененията е и възбраната за отразяване на дейностите на комисията по военни тематики, както и за отразяването им в региони, в които е оповестено военно състояние, без авансово позволение, обещано от локалните и военните управляващи.

Освен това измененията не разрешават да се води акция в " блокирани запаси ". Под мощния напън против опозицията и осведомителния поток Русия забрани редица уеб сайтове и мрежи, в това число Фейсбук и Instagram, макар че доста хора употребяват VPN мрежи, с цел да заобикалят възбраната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР