Руският президент Владимир Путин обяви в сряда, че Русия е

...
Руският президент Владимир Путин обяви в сряда, че Русия е
Коментари Харесай

Военнопрестъпникът Путин: Русия е готова за ядрена война

Руският президент Владимир Путин разгласи в сряда, че Русия е механически подготвена за нуклеарна война и добави, че в случай че Съединени американски щати изпратят войски в Украйна, това ще се смята за забележителна ескалация на войната, съобщи Ройтерс.
 
Русия президент, който е търсен от военния арбитражен съд в Хага, въпреки всичко посочи, че не вижда нужда от потреблението на нуклеарни оръжия в Украйна. Путин насочи посланието няколко дни преди президентските избори на 15-17 март, на които ще бъде избран отново за нов шестгодишен мандат.
 
" От военно-техническа позиция ние, несъмнено, сме подготвени ", сподели 71-годишният Путин пред телевизия " Россия-1 " и осведомителна организация РИА в отговор на въпрос дали страната в действителност е подготвена за нуклеарна война. Той сподели, че Съединени американски щати схващат, че в случай че разположат американски войски на съветска територия - или в Украйна - Русия ще третира този ход като интервенция.
 
" (В САЩ) има задоволително експерти в региона на руско-американските връзки и в региона на стратегическото въздържане. Затова не мисля, че всичко се е забързало към него (ядрен сблъсък), само че ние сме подготвени за това ", разяснява Путин.
 
От нахлуването в Украйна до момента Путин на няколко пъти е предупреждавал, че Западът рискува да предизвика нуклеарна война, в случай че изпрати войски да се бият в Украйна. " Оръжията съществуват, с цел да се употребяват. Имаме си лични правила ", сподели Путин.
 
Русия и Съединени американски щати са най-големите нуклеарни сили, контролиращи повече от 90% от международните нуклеарни оръжия. CNN заяви в събота, че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън е била загрижена през 2022 година, че Русия може да употребява тактическо или бойно нуклеарно оръжие в Украйна, откакто украинската войска стартира сполучлива контраатака.
 
Разузнавателните служби на Съединени американски щати са получили информация за връзка сред съветски публични лица, в които категорично се разисква нуклеарен удар през 2022 година Въпреки това Путин сподели, че Русия в никакъв случай не е била изправена пред нужда да употребява нуклеарни оръжия в Украйна.
 
" Защо би трябвало да използваме оръжия за всеобщо заличаване? Никога не е имало такава нужда ", сподели той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР