Руският президент Владимир Путин обяви утрешния 28 март за ден

...
Руският президент Владимир Путин обяви утрешния 28 март за ден
Коментари Харесай

Хиляди руснаци поискаха прозрачно разследване на трагедията в Кемерово

Руският президент Владимир Путин разгласи утрешния 28 март за ден на народен печал за жертвите на пожара в комерсиалния център в Кемерово , при който починаха минимум 64 души, съобщи Асошиейтед прес.
 Владимир Путин дойде в сибирския град Кемерово БГНЕС

По-рано през днешния ден Путин отлетя за Кемерово, с цел да ревизира по какъв начин върви следствието на пожара. В клопката на огъня бяха хванати десетки родители и деца, които били пристигнали в центъра в първата неделя от пролетната почивка на учениците. Днес в центъра на Кемерово се събраха хиляди ядосани протестиращи с претенции за транспарантно следствие , Путин обаче не отиде при тях.
 митинг Русия БГНЕС
При визитата си в Кемерово съветският държавен глава посети спонтанен мемориал за починалите, подложен пред комерсиалния център: на публикуваните от пресслужбата му фрагменти той поставя цветя на празен площад , а периметърът е отцепен от защитата му.

 Владимир Путин дойде в сибирския град Кемерово БГНЕС
Гневните поданици се събраха пред постройката на губернаторството и престояха там няколко часа, като доста от протестиращите взимаха думата на трибуната и упрекваха управляващите в укриване на същинските размери на нещастието .
 митинг Русия БГНЕС

Един от протестиращите, Игор Востриков, се обърна към заместник-губернатора Сергей Цивильов с думите, че съгласно фамилиите на жертвите броят на починалите е доста по-голям от оповестеното , тъй като е изгорен целият киносалон в комерсиалния център. " Не желаеме кръв ", сподели той на митинга. " Децата са мъртви, не можете да ги върнете. Нуждаем се от правдивост ".

Импровизираният митинг демонстрира недоволството на жителите от реакцията на управляващите на нещастието: губернаторът на Кемеровска област към момента не е посетил мястото , нито се е срещал с роднините, отбелязва Асошиейтед прес.
 митинг Русия БГНЕС
На среща с Путин губернаторът, Аман Тулеев, съобщи, че митингите се подстрекават от " опозицията " и " локални интриганти " , както и че на митинга не е имало родственици на жертвите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР