Руският президент Владимир Путин обяви, че властите експулсират 755 американски

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че властите експулсират 755 американски
Коментари Харесай

Русия гони 755 американци, Путин забрани на руснаците да ползват VPN

Руският президент Владимир Путин разгласи, че управляващите експулсират 755 американски дипломати и обслужващ личен състав, както и че е допустимо да бъдат наложени спомагателни ограничения против Съединени американски щати в отговор на нови наказания на Вашингтон.

Москва разгласи преди дни, че блокира два обекта, употребявани от американското посолство в столицата и ще изравни броя на дипломатите с този на съветските в Съединени американски щати, само че без да уточни съответен брой. Руската организация РИА " Новости " заяви по-късно за изпъждане на 200-300 американци, а в петък - че дипломатическият и техническият личен състав би трябвало да бъдат понижени до 455 души.

В неделя в изявление за телевизия " Вести " президентът сподели, че до 1 септември страната ще би трябвало да изоставен 755 американски дипломати и механически личен състав. " Понеже повече от 1000 души към момента работят в Русия, 755 ще би трябвало да прекратят интензивността си в Руската федерация ", сподели той. В петък чиновник в американското посолство съобщи, представен от " Ройтерс ", че там работят към 1000 души, в това число съветски жители.

" Към днешния ден съм срещу налагането на спомагателни ограничения ", сподели още Путин в изявлението. Той повтори за следващ път, че глобите на Съединени американски щати са крачка към утежняване на двустранните връзки. " Изчакахме много дълго нещо да се промени към по-добро, имахме очаквания, че обстановката някак ще се промени. Но наподобява, че и да се промени някой ден, това няма да е скоро. "

Путин добави, че макар " тази много сложна обстановка " Москва и Вашингтон не престават да си сътрудничат и основаването на зона за понижаване на напрежението в Сирия била образец за това.

След изгонването на 35 съветски дипломати и техните фамилии от Съединени американски щати през декември президентът не предприе ответни ограничения, най-вероятно с цел да изчака да встъпи в служба новият президент Доналд Тръмп.

Но в този момент Москва работи още преди да са наложени нови наказания. През седмицата двете камари на Народното събрание във Вашингтон утвърдиха с внушително болшинство - задоволително елементарно да преодолее президентско несъгласие - нови наказания против Русия поради намесата ѝ в американските избори през 2016г., както и за анексирането на Крим и намесата в Източна Украйна.

Също в неделя Владимир Путин подписа закона, с който се не разрешава потреблението в Русия на така наречен виртуални частни мрежи (VPN), с помощта на които може да се доближава до интернет уеб сайтове, които държавното управление е блокирало. Извън закона от 1 ноември са и всички технологии и стратегии, които разрешават интернет да се употребява анонимно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР