Руският президент Владимир Путин обяви, че Русия е извършила успешно

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че Русия е извършила успешно
Коментари Харесай

Путин казва, че е извършен успешен тест на нова стратегическа ракета с ядрено задвижване

Руският президент Владимир Путин разгласи, че Русия е направила сполучливо тестване на ново потомство крилата ракета с нуклеарен мотор.

Държавната осведомителна организация РИА Новости цитира Путин, че е осъществено „ последното сполучливо тестване на Буревестник, крилата ракета с световен обхват с нуклеарна апаратура, система за нуклеарно задвижване “.

Путин приказва на Валдайския конгрес в Сочи.

Програмата за създаване на Буревестник беше оповестена от Путин през март 2018 година като част от по-широка самодейност за създаване на ново потомство междуконтинентални и хиперзвукови ракети. Сред тях бяха балистичната ракета " Кинжал " и хиперзвуковата планираща машина " Авангард ". Обръщайки се към Запада, той сподели в тази тирада: " Слушайте ни в този момент. "

През март 2018 година Путин сподели пред Федералното заседание, че задачата е да се обезпечи стратегически баланс в света за десетилетия напред, в това число ракетите " Буревестник " и " Сармат ".

„ Това е ниско летяща стелт ракета, носеща нуклеарна бойна глава, с съвсем безграничен обхват, непредсказуема траектория и дарба да заобикаля границите на прихващане “, сподели тогава Путин.

Западни анализатори обаче настояват, че от този момент програмата е имала проблеми с редица несполучливи проби. През 2019 година Инициативата за нуклеарна опасност (NTI), аналитична група с отворен код, съобщи, че „ има консенсус в пресата, с хипотетично единодушие от разследващите служби на Съединени американски щати, че Буревестник е бил тестван 13 пъти, с два частични триумфа. ”

NTI цитира съветския боен специалист Алексей Леонков, който разказва Буревестник като оръжие за възмездие, което Русия ще употребява след междуконтиненталните балистични ракети, с цел да приключи военната и гражданската инфраструктура и да не остави късмет за оцеляване.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР