Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия, която

...
Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия, която
Коментари Харесай

СЛУЧИ СЕ! Путин обяви частична мобилизация

Руският президент Владимир Путин разгласи частична готовност в Русия, която започва през днешния ден, 21 септември.

Новината заяви ТАСС, като се базира на телеграм-канала „ Меш ”, видя Lupa.bg.

Според друга обява на съветския официоз на готовност ще подлежат единствено запасняци, с преимущество на мъжете с боен опит.

Кога Владимир Путин ще разгласи обща готовност в Русия? Този въпрос си задават публицисти и анализатори по целия свят, откакто съветският президент анулира значимо свое изявление във вторник вечерта. По предварителна информация  потенциалното оповестяване на война в Украйна за отбрана на окупираните от Русия територии би трябвало да стане през днешния ден и по този начин Путин накара света да чака във вторник вечерта.

Руски тв канали даже бяха оповестили, че чака изявление на водача, само че по-късно изтриха известието. По-късно във вторник доближени до Кремъл медии приканиха хората да си лягат, защото всичко ще се случва в сряда. Не е ясна повода за анулацията на речта на съветския президент досега. 

Според съветски медии записаният апел ще бъде показан на 21 септември, когато Далечният изток се разсъни. Различни източници настояват, че това ще стане сред 9 и 10 ч московско време през днешния ден.

Новината идва, откакто Дмитрий Медведев, правилен съдружник на Путин, даде обещание, че ще бъдат употребявани „ всички сили за самозащита “ за отбрана на това, което той назова „ съветска територия “ – намеквайки за ескалация в Украйна.

След това Народното събрание на Москва одобри нови закони, подготвящи войната за Путин. Така той ще може да приключи своята „ специфична военна интервенция “ и публично да разгласи война, което му разрешава да активизира голямото население на Русия в армията.

Този ход може да предвещава нова фаза на спора, включваща оръжия и тактики, които Кремъл до момента е държал в запас.

На 20 септември беше оповестено, че Донецката и Луганската национални републики, както и Херсонската и Запорожката област ще проведат референдуми по въпроса за присъединение към Русия от 23 до 27 септември. Съответните закони и укази са влезнали в действие.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР