Руският президент Владимир Путин обсъди с постоянните членове на Съвета

...
Руският президент Владимир Путин обсъди с постоянните членове на Съвета
Коментари Харесай

Путин обсъди военните действия в Украйна

Руският президент Владимир Путин разиска с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Руската федерация в четвъртък хода на военните дейности в Украйна, както и договарянията сред делегациите на Москва и Киев. Това заяви прессекретарят на президента Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Участниците в срещата разискаха хода на настоящата специфична военна интервенция, както и договарянията сред съветската и украинската делегации ", сподели представителят на Кремъл. " Беше подчертана и нуждата от интензивно противопоставяне на осведомителните и други саботажи от украинска страна, както стана в Буча ", сподели той.

На срещата участваха министър-председателят Михаил Мишустин, ръководителите на двете камари на Народното събрание Валентина Матвиенко и Вячеслав Володин, заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев и секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев, ръководителят на администрацията на Кремъл Антон Вайно, министрите на вътрешните работи Владимир Колокольцев, на външните министри Сергей Лавров, на защитата Сергей Шойгу, ръководителите на Федералната работа за сигурност (ФСБ) и Службата за външно разузнаване (СВР) Александър Бортников и Сергей Наришкин, както и специфичният делегат на президента за запазване на околната среда, екология и превоза Сергей Иванов.

По-рано в четвъртък, че на 6 април Киев показа нов план на съглашение, в който има отклоняване от договореностите, закрепени на договарянията в Истанбул. Ръководителят на съветското външно министерство означи, че тази недоговороспособност на украинските управляващи свидетелства за тяхната " линия на закъснение и даже подкопаване на договарянията ". В същото време Лавров акцентира, че Русия, макар провокациите, ще продължи преговорния развой с Украйна, прокарвайки своя план на съглашение, в което ясно и цялостно са изложени всички първични, основни позиции и претенции.

На 3 април съветското. От ведомството споделиха, че съветските въоръжени сили изцяло са се изтеглили от Буча на 30 март, а " доказателства за закононарушения " се появиха едвам на четвъртия ден, когато чиновници на Службата за сигурност на Украйна дойдоха в града. Министерството на защитата също по този начин акцентира, че на 31 март кметът на Буча Анатолий Федорук във видеообръщението си удостовери, че в града няма съветски военни, без да загатва убити по улиците локални поданици.
 Захарова упрекна западните медии за
Захарова упрекна западните медии за " завъртането на сюжета " с град Буча

Тя съобщи, че Москва ще отговори " съответно " за изгонените дипломати

, че в града му са убити към 320 цивилни, като част от тях са заровени в всеобщ гроб край църквата.

Припомняме, че още в първите дни на съветската инвазия в Украйна съветските войски нападнаха градовете северно от Киев, като се пробваха да обкръжат столицата. В Гостомел бе атакувано летището на самолетостостротелната компания " Антонов " и при боевете там беше погубен най-големия товарен аероплан в света Ан-225 " Мрия " (Мечта-укр.), както и редица други самолети, някои също неповторими мостри.

След договарянията в Истанбул на 29 март Русия реши да се изтегли от регионите на Киев и Чернигов и украинската страна си върна контрола върху тези региони, след което стана известно за
 Медведев: Буча е следващият украински фалшив
Медведев: Буча е следващият украински фалшив

Той желае " отворена Евразия - от Лисабон до Владивосток "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР