Руският президент Владимир Путин няма да проведе традиционната за края

...
Руският президент Владимир Путин няма да проведе традиционната за края
Коментари Харесай

Владимир Путин няма да проведе традиционната си годишна пресконференция

Руският президент Владимир Путин няма да организира обичайна за края на годината конференция, съобщи Франс прес, като цитира изявление на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

" До началото на новата година, (пресконференция - бел. ред.) няма да има ", съобщи той в брифинг по телефона и добави, че Путин ще има срещи с медиите по други мотиви, най-много свързани с задграничните му визити.

Срещата на Владимир Путин с публицисти се трансформира в традиция след първото ѝ осъществяване през 2001 година, като такива не се организираха само в интервала 2008-2014 година, когато той заемаше поста министър-председател.

Продължаващата дълги часове годишна конференция нормално се осъществяваше в наличието на съветски и задгранични публицисти. Държавният глава отговаряше онлайн на въпроси по разнородни тематики - от дипломация до проблеми от всекидневието на съветските жители.

Отговорите на Путин на тези конференции постоянно се възприемаха като заповеди за държавното управление или регионалните управляващи, прибавя Българска телеграфна агенция.

Решението идва на фона на военните неуспехи на Русия в започнатата през февруари атака в Украйна и след частичната готовност през септември.

От началото на войната страната е подложена на многочислени наказания от Запада, а в този момент е изправена и пред ембарго за доставка на съветски нефт към Европейския съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР