Руският президент Владимир Путин не бива да очаква, че много

...
Руският президент Владимир Путин не бива да очаква, че много
Коментари Харесай

Зеленски: Путин да не очаква много украинци да поискат руско гражданство

Руският президент Владимир Путин не трябва да чака, че доста украинци ще одобряват предлагането му за съветски паспорти. Това съобщи определеният за президент на Украйна Володимир Зеленски. Наред с това той предложи украинско поданство на руснаците, съобщи Ройтерс.
" В Украйна разликата е, че ние, украинците, имаме независимост на словото в нашата страна, имаме свободни медии и интернет ", написа Зеленски във Facebook. " Ние ще дадем украинско поданство на представители на всички нации, които страдат от властнически и корумпирани режими. На първо място на руснаците, които през днешния ден евентуално страдат най-вече ", добави той, представен от 24 часа.
Путин сподели през вчерашния ден, че Москва обмисля да предложи на всички украинци издаване на съветски паспорти по бърза процедура. Това евентуално ще разгневи някои политици в Украйна, която от 2014 година е във война с проруските сепаритисти в източните региони.
Руският президент сподели преди няколко дни, че желае да узнае позицията на Зеленски за спора в източна Украйна. Путин имал усещането, че Зеленски няма да извършва Минските съглашения от 2015 година макар умората на украинците от войната. Зеленски сподели, че е подготвен да води договаряния, само че предизвести Русия да не се пробва да приказва на Украйна и на украинците " на езика на заканите, на военния и икономическия напън ". " Това не е най-хубавият път към преустановяване на огъня и деблокиране на Минския развой ", сподели определеният за президент на Украйна. " Ние сме подготвени да обсъждаме нови условия за взаимно битие на Украйна и Русия. С ангажимента, че същинска нормализация ще настъпи единствено след цялостното повдигане на окупацията. И от Донбас, и от Крим ", добави Зеленски, представен от Ройтерс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР