Руският президент Владимир Путин назначи за заместник-министър на отбраната бившия

...
Руският президент Владимир Путин назначи за заместник-министър на отбраната бившия
Коментари Харесай

Путин назначи икономист за заместник-министър на отбраната

Руският президент Владимир Путин назначи за заместник-министър на защитата някогашния заместник-министър на стопанската система Олег Савелиев, излиза наяве от оповестен през днешния ден негов декрет, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Агенцията дефинира това решение като следващия знак за желанието на Путин да увеличи успеваемостта на военната стопанска система на страната.

На 12 май съветският президент изненадващо в профил министъра на отбраната Сергей Шойгу и го размени с икономиста Андрей Белоусов, който до тогава бе първи вицепремиер. Според мнозина задачата на този ход е парите за защита да бъдат харчени по-ефикасно и да бъде прочистен съставът на министерството на защитата, което беше наранено от голям корупционен скандал, отбелязва Ройтерс.

Савелиев работи в министерство на стопанската система от 2008 година до 2014 година и за малко е заместник-министър по времето, когато Белоусов оглавява ведомството.

След анексирането на Крим от Русия той заема поста на министър по кримските въпроси в интервала 2014-2015 година През последните пет години Савелиев е инспектор в съветската Сметна палата, където управлява държавните разноски в областта на защитата и сигурността, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР