Руският президент Владимир Путин нареди руската армия да отмени плановете

...
Руският президент Владимир Путин нареди руската армия да отмени плановете
Коментари Харесай

Путин нареди да се отмени атаката срещу Азовстал

Руският президент Владимир Путин подреди съветската войска да анулира проектите за щурмуване на завода „ Азовстал “ в украинския пристанищен град Мариупол и сподели, че желае заводът да остане компактно блокиран, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4473
Разпореждането беше отправено към министъра на защитата Сергей Шойгу, който преди този момент рапортува на съветския президент, че над 2000 украински военни към момента се крият в големия цех, под който има огромна мрежа от тунели и бомбоубежища.

" Смятам препоръчаното щурмуване на индустриалната зона за излишно ", сподели Путин на министъра на защитата по време на среща в Кремъл, излъчена по малкия екран. Той подреди проектите за взлом да бъдат анулирани. Путин сподели, че причина за решението му е предпочитание да се резервира животът и здравето на съветските бойци. Президентът сподели, че не е нужно те да влизате " в тези катакомби и да пълзят подземен в тези промишлени обекти ", добави той. 

" Блокирайте тази промишлената зона по този начин, че и муха да не може да прехвръкне ", подреди съветският президент.

Путин се обърна и към останалите украински военни в „ Азовстал “, които към момента не са се предали. Той сподели, че Русия ще се отнесе към тях с почитание и ще даде здравна помощ на ранените. 

Руският президент дефинира бойните дейности по освобождението на Мариупол като триумф и назова участниците в тях герои, съобщи ТАСС.

Министърът на защитата Шойгу рапортува през днешния ден на Путин, че все още на обкръжаването на Мароупол от съветските сили в града е имало към 8100 военни от украинските въоръжени сили, от националистическите формирования, както и задгранични наемници. От тях над 4000 са били убити, 1478 души са се предали, а останалите над 2000 са блокирани в промишлената зона на " Азовстал ".

Шойгу съобщи също, че на съветските войски ще са нужни към 3-4 дни, " с цел да приключат работата по " Азовстал ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР