Руският президент Владимир Путин нареди общо 147 хил. души да

...
Руският президент Владимир Путин нареди общо 147 хил. души да
Коментари Харесай

Путин призова още 147 хил. души на редовна служба

Руският президент Владимир Путин подреди общо 147 хиляди души да бъдат призовани на постоянна военна работа за пролетния набор, ТАСС.

Последният постоянен апел бе есенният през септември - когато бяха извикани 120 хиляди души в призивна възраст и когато паралелно с това бе оповестена частична военна готовност на над 300 хиляди души, главно с боен опит.

Путин сложи подписа си върху указа в миг, когато английското военно разузнаване заяви в ежедневната си, че Москва евентуално приготвя нова акция за набиране на сили в Украйна - към 400 души, само че като доброволци а не с нова готовност (това се твърдеше и в обява на " Блумбърг " по-рано този месец).

Лондон обаче чака управляващите в разнообразни райони на Русия да пробват да упражнят насила върху поданици, с цел да се запишат. " Много малко евентуално " е обаче това начинание да успее, се показва в сводката.

Официалната позиция на съветското министерство на защитата е, че пролетният и есенният апел не са свързани по никакъв метод със " специфичната военна интервенция ", както Русия назовава войната в Украйна. Още в първите дни на съветската инвазия се появиха сведения в съветски медии за изпратени на фронта наборници.

Към момента се търсят хора сред 18 и 27 години, защото към момента се разисква миналогодишното предложение на съветските управляващи: наборната възраст да се усили до 21-30 година

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР