Руският президент Владимир Путин нареди днес преразглеждане на правилата за

...
Руският президент Владимир Путин нареди днес преразглеждане на правилата за
Коментари Харесай

Путин нареди преразглеждане на правилата за притежаване на оръжие

Руският президент Владимир Путин подреди през днешния ден преразглеждане на разпоредбите за носене на оръжие в Руската федерация след смъртоносната пукотевица тази заран в учебно заведение в столицата на съветската република Татарстан, съобщи Франс прес.

Президентът подреди незабавно да бъде направена нова рамка по отношение на типовете оръжие, които може да има цивилното население, като се има поради типът оръжие, употребен при стрелбата в Казан, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, незабавно след нападението.

Песков сподели, че от време на време като ловно оръжие се записват типове стрелково оръжие и това също ще бъде преразгледано в незабавен порядък.

Властите в Татарстан оповестиха утрешния 12 май за ден на печал, заяви пресслужбата на президента на републиката Рустам Миниханов.

По последни данни при нападението в гимназията в Казан към 9.30 ч. сутринта са починали 8 души, а 20 са ранени.

Нападателят е бил единствено един. Той е бил арестуван преди да успее да се самоубие и ще му бъде назначена сложна психолого-психиатрична експертиза.

След стрелбата образователните занятия на учениците от следобедната промяна във всички учебни заведения в Казан са анулирани.

По-рано управляващите нарекоха подправена вест информацията за пукотевица и гърмежи в други учебни заведения в Казан, съобщи ТАСС.

Силите за сигурност са разкрили в гимназията оръжието на нападателя, което е било записано пред няколко седмици.

В гимназия номер 175 в Казан учат 1049 деца, а педагозите са 57.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР