Руският президент Владимир Путин нарече грешка решението на Съветския съюз

...
Руският президент Владимир Путин нарече грешка решението на Съветския съюз
Коментари Харесай

Путин нарече грешка решението на СССР да изпрати танкове в Унгария и Чехословакия

Руският президент Владимир Путин назова " неточност " решението на Съветския съюз да изпрати танкове в Унгария и Чехословакия, с цел да смаже всеобщите митинги по време на Студената война, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Путин приказва на пленарната сесия на Източния стопански конгрес във Владивосток.

" Това беше неточност ", съобщи той, отговаряйки на въпрос, обвързван с възприемането на Русия като колониална мощ поради изпращането на войски в Будапеща през 1956 година и Прага през 1968 година Унгарското въстание е потушено от руските сили и доста хора умират в Будапеща. На Пражката пролет е комплициран край, когато руските войски нахлуват в Чехословакия

Русия в никакъв случай и на никое място не е била колонизатор, за разлика от западните страни, сподели Путин.

" Сътрудничеството ни постоянно е било изграждано на равноправна основа или с готовност за помощ и поддръжка " През 2022 година Путин изпрати десетки хиляди военни в Украйна, започвайки най-голямата сухопътна война в Европа след Втората международна война .

Путин назова през днешния ден Аркадий Волож, един от основателите на компанията " Яндекс ", " надарен човек ", който има правото да показва мнението си. Той направи този коментар, откакто предишния месец Волож осъди " варварската " инвазия в Украйна. Президентът увери, че няма да има деприватизации на компании в Русия. По думите му фактът, че прокуратурата работи интензивно по избрани посоки, по обособени сдружения, не е обвързван с никакви решения за лишаване на благосъстоятелност .

" С вас виждаме по какъв начин през последните години се промени и продължава да се трансформира международната стопанска система, в това число и заради обстоятелството, че някои страни, преди всичко западните, несъмнено, собственоръчно унищожават системата на финансовите, комерсиалните и икономическите връзки, която самите те сътвориха и построиха в доста връзки ", сподели президентът, представен от ТАСС.

По думите му се ражда нов модел на връзки и интеграция, който към този момент не обслужва единствено Запада, а е за цялото човечество, за целия работещ и разрастващ се многополюсен свят.

Според него Западът се пробва да възпре Китай, само че ще се провали, а руско-китайските връзки са на невиждано равнище. Путин сподели още, че не чака обилни промени в връзките сред Русия и Съединени американски щати, без значение кой ще бъде идващият американски президент .

Руският водач означи, че претекстовете за правосъдните каузи против някогашния държавен глава Доналд Тръмп са политически и демонстрират какъв брой " гнила " е американската политическа система.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР