Руският президент Владимир Путин намекна, че обвиненията за съществуването в

...
Руският президент Владимир Путин намекна, че обвиненията за съществуването в
Коментари Харесай

Какво общо има допингът с президентските избори в Русия?

Руският президент Владимир Путин загатна, че обвиняванията за съществуването в Русия на подкрепяна от страната стратегия за стимулиране на спортисти със неразрешени субстанции целят да смутят президентските избори в Русия следващата година, оповестиха „ Ройтерс “ и ТАСС.

В отчети на Световната антидопингова организация (WADA) се твърди, че по време на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година са били подменяни проби за допинг на съветски спортисти. Това е било осъществявано от лаборанти под надзора на съветските служби за сигурност в границите на система под закрилата на съветската страна.

Понастоящем Международният олимпийски комитет (МОК) изследва тези изказвания и към този момент забрани на шестима съветски състезатели по ски тичане да вземат участие на идната зимна олимпиада в Пьончан, Южна Корея.

„ Ето какво ме безпокои. Олимпиадата би трябвало да стартира през февруари, а по кое време са президентските избори у нас? През март. Много огромни са съмненията, че всичко това се прави, с цел да се сътвори нужната за някого си конюнктура на неодобрение измежду феновете на спорта и спортистите, че сякаш страната е била забъркана в нарушаванията и е виновна за тях ", съобщи съветският президент.

Москва постоянно е отричала за държавно присъединяване в неразрешеното стимулиране на съветски спортисти. На съвещание на изпълнителното бюро на МОК на 5-7 декември ще се взема решение дали спортисти от Русия ще бъдат позволени до игрите в Пьончан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР