Руският президент Владимир Путин каза днес, че няма доказателства, че

...
Руският президент Владимир Путин каза днес, че няма доказателства, че
Коментари Харесай

Путин: Няма доказателства Иран да е замесен в нападенията в Саудитска Арабия

Руският президент Владимир Путин сподели през днешния ден, че няма доказателства, че Иран е виновен за нападенията против саудитски петролни уреди предишния месец, съобщи Ройтерс.

Путин съобщи също по този начин, че Съединени американски щати не са показали каквито и да е доказателства, че Иран е забъркан в нападенията.

По думите му Франция се е пробвала да уреди среща сред водачите на Иран и Съединени американски щати след нападенията, само че не е съумяла, тъй като Техеран желае Вашингтон да вдигне глобите си против Иран.

"Ние осъждаме тези (нападения), само че сме срещу прехвърлянето на виновността върху Иран, тъй като няма доказателства за това ", сподели Путин на енергийна конференция в Москва.

Той съобщи, че иранският президент Хасан Рохани персонално му е споделил, че Техеран няма нищо общо с нападенията.

Путин сподели, че е неуместно да се допуска, че Русия би се пробвала да се намеси в президентските избори в Съединени американски щати следващата година.

Според него не са показани доказателства за предходни намеси на Москва в избори.

По думите му Русия ще е подготвена да работи с всеки, който бъде определен за президент на Съединени американски щати.

Путин сподели също, че не вижда нищо компрометиращо в телефонния диалог сред Доналд Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски, поради който Тръмп е застрашен от процедура за импийчмънт, отбелязва Франс прес.

Руският президент съобщи, че няма нищо срещу диалогът му с Тръмп да бъде огласен обществено и че постоянно е знаел, че думите му може да станат публично притежание.

На въпрос за младата активистка на идеята за климата Грета Тунберг Путин отговори, че е тъпо, когато някой употребява младежи за постигането на личните си цели. Той дефинира Тунберг като благо, само че едва осведомено момиче, манипулирано да насочи нереалистични претенции в речта си пред Организация на обединените нации предишния месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР