Руският президент Владимир Путин изрази загриженост от катастрофалното влошаване на

...
Руският президент Владимир Путин изрази загриженост от катастрофалното влошаване на
Коментари Харесай

Путин изрази загриженост от “катастрофалното влошаване“ на ситуацията в Газа

Руският президент Владимир Путин изрази угриженост от " пагубното утежняване " на филантропичната обстановка в линията Газа, подложена на обстрел от израелската войска след атака на " Хамас ", съобщи Франс прес.
Прочетете още
Путин направи това изказване в телефонен диалог с турския водач Реджеп Тайип Ердоган. Според Кремъл двамата водачи " са изразили дълбоката си угриженост по отношение на възходящия брой цивилни жертви и пагубното утежняване на филантропичната обстановка в линията Газа ".

Според същия източник Путин и Ердоган също по този начин са " подчертали неприемливия темперамент на ударите по жилищни квартали и религиозни и обществени обекти ".

" Позициите на Русия и Турция на процедура съответстват и са насочени към използването на добре известната формула за две страни, която планува основаването на самостоятелна Палестина, съжителстваща с Израел в мир и сигурност ", добавя Кремъл.

Руският президент към този момент прикани през вчерашния ден за " безконтролен " достъп на филантропична помощ до линията Газа по време на диалог с бразилския си сътрудник Луиз Инасио Лула да Силва, написа Българска телеграфна агенция. 

Миналата седмица Русия свика съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на израелско-палестинския спор, само че нейната резолюция за преустановяване на огъня се провали заради опълчването на четирима членове на Съвета, в това число Съединени американски щати, които разкритикуваха плана ѝ поради обстоятелството, че в него не се загатваше категорично " Хамас ", напомня Агенция Франс Прес. 

Путин е разговарял и с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, както и с ирански и арабски водачи, в опит да помогне за започването на мирни договаряния.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР