Руският президент Владимир Путин изпрати съболезнователна телеграма до държавния глава

...
Руският президент Владимир Путин изпрати съболезнователна телеграма до държавния глава
Коментари Харесай

Путин се сбогува с Пеле

Руският президент Владимир Путин изпрати съболезнователна депеша до президента на Бразилия Жаир Болсонаро във връзка гибелта на именития футболист Пеле, заяви БГНЕС.

" Моля, приемете най-дълбоки съболезнования за кончината на великия бразилски футболист Пеле. Едсон Арантес до Насименто беше извънреден наследник на бразилския народ. Благодарение на неговия гений, неповторими умения, красива, завладяваща игра, футболът се трансформира в обичан спорт за милиони хора по света, в това число Русия.

Имах шанса да поддържам връзка персонално с този прелестен човек и постоянно ще вардя най-ярки мемоари за него. Моля ви да предадете думите на откровено състрадание на околните и приятелите на именития Пеле, както и на всички жители на вашата страна “, се споделя в текста, оповестен на уеб страницата на президента на Русия.

Бразилският футболист Едсон Насименто - Пеле умря в четвъртък, 29 декември, на 82-годишна възраст. Той единственият троент международен първенец като състезател (1958, 1962, 1970). На клубно равнище е играл за бразилския Сантос и американския Ню Йорк Космос. Футболистът е вписан в Книгата на върховете на Гинес като създател на 1279 гола за кариерата си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР