Руският президент Владимир Путин изпрати поздравления за Деня на победата

...
Руският президент Владимир Путин изпрати поздравления за Деня на победата
Коментари Харесай

Путин поздрави последната жена ветеран от Северна Корея за победата във ВСВ

Руският президент Владимир Путин изпрати поздравления за Деня на успеха на последната оживяла жена деец в КНДР , 105-годишната Ли Йонг Сук, взела участие във Великата отечествена война, оповестява ТАСС.

" Моля, приемете моите сърдечни поздравления за празника - Деня на успеха. Тази година се навършват 80 години от трагичната дата на началото на Великата отечествена война - най-жестоката и кървава в историята на ХХ век ", написа в персоналното приветствие от Путин.

" Тя донесе със себе си безчет премеждия и болежка от загуба, остави дълбока, неизцелима диря в ориста на всяко семейство, всеки човек . Но вие и вашите приятели , целият народ - изпълнихте с чест огромната задача за избавление - смачкахте нацизма, спасихте народите на Европа от подчиняване . "

" Наш дълг е да пазим паметта за огромния героизъм на спечелилите и да го предадем на бъдещи генерации ", добавя съветският президент.

Посолството отбелязва, че Лий Йонг Сук е била войник ​​от 88-а бригада на Далекоизточния фронт на Червената войска, която е взела участие в борбите за освобождението на Корея от японските милитаристи .
 Снимка 529783
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР