Руският президент Владимир Путин изпрати на Джо Байдън поздравителна телеграма

...
Руският президент Владимир Путин изпрати на Джо Байдън поздравителна телеграма
Коментари Харесай

Путин поздрави Байдън за победата на президентските избори

Руският президент Владимир Путин изпрати на Джо Байдън приветствена депеша по случай успеха му в президентските избори в Съединени американски щати и му пожела триумфи на президентския пост, заяви през днешния ден пресслужбата на Кремъл.

В посланието си Путин показва увереност, че Русия и Съединени американски щати, които носят специфична отговорност за световната сигурност и непоклатимост, могат без значение от различията си действително да спомагат за решаването на доста проблеми и провокации, с които се сблъсква през днешния ден светът, показва пресслужбата.

Поздравленията са изпратени, откакто нощес успеха на Байдън бе публично доказана посредством гласуването в Избирателната гилдия. Преди това Кремъл бе декларирал, че няма да разяснява кой е победил на изборите в Съединени американски щати, преди да се запознае с формалните резултати, въпреки че други страни честитиха на Байдън още в първите дни след вота на 3 ноември, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Доналд Тръмп обаче отхвърля да признае успеха на Джо Байдън, макар че всичките му претенции с изказвания за фалшификации бяха отхвърлени от съда.

Гласовете на Избирателната гилдия ще бъдат изпратени във Вашингтон и преброени на взаимно съвещание на двете камари на Конгреса на 6 януари. Байдън би трябвало да влезе публично в Белия дом на 20 януари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР