Руският президент Владимир Путин изпрати делегация от 20 души в

...
Руският президент Владимир Путин изпрати делегация от 20 души в
Коментари Харесай

„Путин усети, че нещо не е наред: Кремъл изпрати 20 души в Пекин

Руският президент Владимир Путин изпрати делегация от 20 души в Китай, водена от вицепремиера Александър Новак. Според формалната версия съветски делегати ще вземат участие в съвещание на междуправителствената комисия сред Русия и Китай за енергийно съдействие.

Такъв брой хора в делегацията за договаряния обаче не устройвал китайските управляващи. Така настояват специалисти от китайското издание Sohu.

„ Китайците се намръщиха и съветският вицепремиер се почувства не на място “, споделиха наблюдаващи.

Междувременно се допуска, че Новак е изпратен персонално от Путин за договаряния. Твърди се, че съветският водач не харесва метода, по който се развиват връзките сред Русия и Китай. Кандидатурата на Новак не е определена инцидентно, защото той е експерт в енергетиката.

Вицепремиерът на съветското държавно управление беше претрупан да разиска с китайски представители осъществяването на строителството на новия газопровод „ Силата на Сибир - 2 “. Този план е доста значим за Русия, защото ще усили размера на доставките на съветски газ за Китай.

В същото време по някаква причина КНР забавя подписването на контракта, като излага свои условия.

Едно от изискванията е всички разноски по построяването на плана да бъдат поети от Русия. Второто искане от Китай е отстъпка от енергийните запаси. КНР няма да подпише контракта, до момента в който не бъдат изпълнени тези условия.

„ Усещайки, че нещо не е наред, Русия неотложно изпрати 20 души, с цел да проведат добър диалог с КНР “, споделиха специалисти.

Китайските наблюдаващи са уверени, че идването на Новак няма да промени обстановката и изискванията на договарянията единствено ще станат по-трудни. Ето за какво Новак ще се усеща оптимално неловко, пише ABN24.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР