Руският президент Владимир Путин издаде указ, с който задължи бойците

...
Руският президент Владимир Путин издаде указ, с който задължи бойците
Коментари Харесай

Путин задължи вагнеровците да подпишат клетва за вярност към Русия

Руският президент Владимир Путин издаде декрет, с който задължи бойците на Вагнер да подпишат клетва за честност към Русия, съобщи Ройтерс. Това се случва единствено два дни след самолетната злополука, при която почина шефът на групировката Евгений Пригожин. Кремъл изрично отхвърли предположенията на Запада, че бизнесменът е бил погубен по разпореждане на съветския държавен глава. 

Въведената от Путин наложителна клетва за " вагнеровците " важи и за останалите частни военни компании, участващи в " специфичната военна интервенция ". По този метод тези групировки ще бъдат поставени под по-строг държавен надзор.

В указа клетвата е показана като стъпка към изграждането на духовните и морални основи на съветската защита. Формулировката ѝ задължава бойците стриктно да извършват нарежданията на командирите и високопоставените водачи.

Западни политици и анализатори предполагат, че Путин е разпоредил убийството на Пригожин, с цел да накаже военноначалника за проведения от " Вагнер " протест на 23 и 24 юни, отбелязва Ройтерс. " Маршът за справедливостта ", достигнал на към 200 километра до Москва преди да бъде преустановен, бе най-голямото тестване за Путиновия режим, откогато президентът пое властта преди повече от две десетилетия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР