Руският президент Владимир Путин иска да разговаря с китайския си

...
Руският президент Владимир Путин иска да разговаря с китайския си
Коментари Харесай

Путин ще разговаря със Си Дзинпин преди Нова година

Руският президент Владимир Путин желае да беседва с китайския си сътрудник Си Цзинпин преди края на годината. Това съобщи ТАСС, като се базира на представителя на Кремъл, представена от Българска телеграфна агенция.

" Всъщност контактът сега се приготвя ", сподели Дмитрий Песков. Той не даде детайлности за формата на диалога – по телефона или среща лице в лице.

Отношенията сред двете страни се считат за положителни макар войната на Русия против Украйна, показва ДПА.

Кремъл сподели, че не търси контакти със Запада. Песков отхвърли да се възнамерява телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон през околните дни. Говорителят на Путин добави, че тази година също по този начин няма да бъде изпращано новогодишно приветствие на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Си и Путин последно се срещнаха онлайн през септември в коридорите на срещата на високо ниво на Шанхайската организация за съдействие в Самарканд, Узбекистан. Китайският водач също по този начин предходната седмица посрещна в Пекин предшественика на Путин Дмитрий Медведев.

Китай публично се разгласи за дипломатическо решение на войната в Украйна, само че не я осъди и не се причисли към западните наказания против Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР