Руският президент Владимир Путин иска да прекрати войната в Украйна

...
Руският президент Владимир Путин иска да прекрати войната в Украйна
Коментари Харесай

Президентът Ердоган: Ако иска мир, Путин трябва да върне на Украйна окупираните земи - Свят

Руският президент Владимир Путин желае да приключи войната в Украйна " допустимо по-скоро ", само че за задачата би трябвало да върне на Украйна всички окупирани земи, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изявление за американския ефирен канал PBS в Ню Йорк.

„ В Узбекистан ( на срещата на върха на ШОС в Самарканд) се срещнах с президента Путин и организирахме доста задълбочени договаряния с него. И той в действителност ми демонстрира, че е подготвен да постави завършек на това допустимо най-скоро. Това беше моето усещане, тъй като методът, по който вървят нещата в този момент, е много проблематичен. “ - сподели Ердоган, представен от Анадолската организация.

Той обаче акцентира, че войната не може да завърши с присъединението на територии на Украйна към Русия. „ Ако се откри мир в Украйна, несъмнено, връщането на заграбените земи ще стане в действителност значимо. Това се чака. Това е, което желаеме. Путин предприе избрани стъпки. Ние предприехме избрани стъпки. Заграбените земи ще бъдат върнати на Украйна “, акцентира турският президент.

Ердоган подсети също, че от 2014 година е молил Путин да върне Крим на Украйна. „ Те (кримските татари, б. р.) също са наши сънародници. Казахме им: „ в случай че предприемете тази стъпка, ще успокоите нас, ще успокоите и Украйна, ще успокоите и кримските татари “. Но от този момент, за жалост, не са подхванати никакви стъпки в тази посока. “ - призна Ердоган.

На въпрос на водещия „ Осъзнава ли Путин, че е позволил неточност, като не е дооценил волята на украинския народ за самоотрана? “ Ердоган дава отговор: „ нито един водач не признава своята неточност, откакто към този момент я е направил. “

Турският президент споделя, че има „ настойчиво предпочитание “ да провежда договаряния сред Путин и украинския водач Володимир Зеленски, тъй че те да разрешат всички несъгласия. „ Искам да чуя всичко от тях. Все още не сме съумели, само че не изгубвам вяра “, сподели турският водач.

Президентът Ердоган заяви пред PBS за реализирана сделка сред Москва и Киев, които са се разбрали да си разменят по 200 военнопленници. Ердоган дойде в Ню Йорк за присъединяване в сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, а пресслужбата на турското президенство популяризира фрагменти от разходката му в Сентрал парк.

Cumhurbaşkanı, BM 77. Genel Kurulu’na katılmak için bulunduğu New York kentindeki Central Park’ta bir süre yürüyüş yaptı.
— T.C. Cumhurbaşkanlığı (@tcbestepe)
На срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие в Самарканд Путин се срещна и с китайския президент Си Цзинпин, който също е имал „ въпроси и опасения “ по отношение на войната в Украйна. Президентът на Руската федерация заречен да отговори на всички въпроси на китайския водач.

Путин се срещна и с различен значим сътрудник - индийският министър председател Нарендра Моди. „ Настоящата епоха не е ерата на войните и аз приказвах с вас за това по телефона “, споделил Моди на Путин, представен от Moscow News. „ Ще създадем всичко допустимо всичко това да спре допустимо най-скоро. За страдание, противниковата страна, управлението на Украйна, разгласи отвод от преговорния развой “, дал отговор Путин.

Междувременно управляващите на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР взеха решение да синхронизират процесите за осъществяване на референдуми по въпроса за присъединение към Русия. Окупационните управляващи на Херсонска област също направиха изказване във връзка на референдума, умислен за 20 септември.

Референдумите в окупираните територии бяха отсрочени от Кремъл за неопределен срок заради сполучливото контранастъпление на Украйна, която освободи съвсем цялата Харковска област, част от Херсонска и Луганска област.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев написа, че референдумите „ би трябвало да се проведат “, защото те „ изцяло трансформират вектора на развиване на Русия за десетилетия “. „ Също толкоз значимо е, че след поправките в конституцията на нашата страна нито един предстоящ водач на Русия, нито един чиновник няма да може да анулира тези решения “, сподели Медведев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР