Руският президент Владимир Путин и унгарският премиер Виктор Орбан обсъдиха

...
Руският президент Владимир Путин и унгарският премиер Виктор Орбан обсъдиха
Коментари Харесай

Какво важно си казаха Путин и Орбан?

Руският президент Владимир Путин и унгарският министър председател Виктор Орбан разискаха в Москва ситуацията в Сирия и Украйна , както и връзките сред Русия и Европейски Съюз , съобщи ТАСС.
 
" При интернационалните въпроси бе разисквано съдействието сред Русия и Европейски Съюз. Обмениха се, несъмнено, и мнения за ситуацията в Украйна. Информирахме господин Орбан за последните развития на процеса на решение на сирийската рецесия ", сподели Путин след срещата.
 
Руската страна е подчертала значимостта на социално-икономическото възобновяване на Сирия , добави Путин. " Срещата мина делово и градивно, диалогът бе доста потребен ", сподели още той.

Путин не изключи опцията едно от сухопътните отклонения на газопровода " Турски поток " да мине през Унгария.
 
" През Унгария минава директно съветски природен газ за Европа . Разположените на унгарска територия подземни складове разрешават надеждно и гладко снабдяване на газ на европейските консуматори даже в пикови моменти. Проучва се опцията за включване на унгарските сътрудници към нови направления на транспорт на съветски газ за Европа. Не изключвам след завършването на градежа на " Турски поток " едно от сухопътните му отклонения да минава през Унгария ", сподели Путин.-->
 
Руско-унгарският контракт за газови доставки ще бъде удължен до 2020 година, съобщи Виктор Орбан.
 
" Споразумяхме се за доставки на газ до 2020 година И както сподели господин президентът, не е загадка, че Унгария желае газопроводът да минава през нея. Помолих господин президента да обмисли тази опция ", сподели унгарският министър председател.
 
Орбан съобщи, че руско-унгарският план за АЕЦ " Пакш-2 " ще бъде доведен до сполучлив свършек.
 
" Заради бюрократичната процедура на Европейски Съюз пораждат най-различни усложнения, само че ще се опитаме да спазим графика ", сподели той.
 
Орбан заяви, че е помолил Путин да обмисли разширение на двустранното съдействие във финансовата област.
 
Той подсети сполучливия опит в тази област и даде образец с унгарската банка ОТП, к оято има 5000 чиновници в Русия.
 
" Като трети максимален акционер в Международната капиталова банка, Унгария е подготвена да одобри централата й в Будапеща. Помолих господин президента да съобщи на управлението на банката да обмислят такова пренасяне ", сподели Орбан.
 
Той също по този начин е предложил на Путин да се сътвори нова директна въздушна линия сред Будапеща и Казан.
 

Унгария и Русия би трябвало да си сътрудничат по-тясно в научната област, фармакологията и онкологията, добави Орбан.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР