Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Тайип

...
Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Путин и Ердоган виждат различно положението в Идлиб

Руският президент Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган в петък намерено показаха другите си отзиви за " преустановяване на огъня " в провинция Идлиб в Сирия.
Редките подиуми, снимани с камера, пристигнаха, когато Путин, Ердоган и иранският президент Хасан Рухани се срещнаха в Техеран за тристранна среща на върха, с цел да обсъдят ориста на последната бунтовническа твърдина в сирия – Идлиб.
Русия и Иран са основни съдружници на режима на президента Башар Асад. Турция обаче поддържа опозиционните бойци, търсещи свалянето на сирийски водач , и се опълчи на огромна атака против бунтовниците, изтъквайки в поддръжка на позицията си аргумента, че това би могло да докара до всеобщ бежански поток през сирийско-турската граница.
Необичайната обществена замяна на думи сред Ердоган и Путин по време на срещата на върха в иранската столица се организира онлайн, защото турският водач настоя за споменаване на преустановяване на огъня в взаимно изказване .
" В третата точка на взаимното изказване ясно е декларирано - ние разгледахме обстановката в региона на Идлиб за деескалация и взехме решение да потърсим метод да контролираме обстановката там ", сподели Путин.
Идлиб е една от така наречен зони за деескалация, основани вследствие на диалози сред Русия, Турция и Иран предходната година, откакто Дамаск си възвърна контрола над по-голямата част от страната.
Но Ердоган отвърна: " Да, третата точка е прелестна, ние вземаме дипломатическата точка, само че не се загатна „ помирение ". Би било добре в случай че можем да имаме тази фраза. Тя ще ускори точката...ще я ускори и ще успокои процеса “.
На което Путин отговори: " Факт е, че на нашата маса няма представители на въоръжената съпротива ", имайки поради Фронта ал-Нусра и екстремистката формация „ Ислямска страна “. Той също по този начин означи, че сирийската войска отсъства от диалозите.
Провинцията Идлиб е доминирана от джихадисти от съюза Хайт Тахрир ал-Шам(HTS), само че през миналите години одобри десетки хиляди бунтовници и цивилни, които са евакуирани от други региони, в които режимът възвърне контрола си.
" Аз имам вяра, че турският президент е прав като цяло. Би било добре. Но не можем да приказваме от тяхно име – още повече, когато става дума за Фронта Ал Нусра или ИД - че ще спрат да стрелят или ще спрат да употребяват въоръжени дронове ", означи Путин.
Но защото съветските самолети нападат размирен позиции в сирийската провинция, Ердоган настоя: " Ако можем да подсигуряваме преустановяване на огъня тук, това ще бъде една от най-важните стъпки на срещата на върха , съществено ще успокои цивилните ". " Всяка офанзива, предприемана или която ще бъде подхваната, в Идлиб, ще докара до злополучие, кръвопролитие и доста огромна филантропична покруса ".
Ердоган сподели, че би трябвало да е допустимо да се откри рационален метод, по който да се подсигурява, че се взимат поради опасенията на всички наранени.
" Можем да се опитаме да изтеглим детайлите, които Русия смята за смущаващи, в региони, където те няма да могат да нападат региона на Алепо и Хмеймим ", предложи той.
В Хмеймим е главната военна база на Русия в северозападната провинция Латакия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР