Руският президент Владимир Путин и терористичната организация Хамас са различни

...
Руският президент Владимир Путин и терористичната организация Хамас са различни
Коментари Харесай

Байдън: И Путин, и Хамас се опитват да унищожат съседна демокрация

Руският президент Владимир Путин и терористичната организация " Хамас " са разнообразни закани, само че имат нещо общо – пробват се да унищожат демокрацията в прилежаща страна.

Това съобщи американският президент Джо Байдън в послание от Овалния кабинет. Той разгласи, че ще изиска в допълнение финансиране от над 100 милиарда $, с които да се помогне на Украйна и Израел. Байдън назова това " рационална инвестиция ", която ще донесе дивиденти за бъдещите генерации американци.

Да убеди обществото

Речта на Байдън е опит да убеди американската общност да поддържат харченето на нови 100 милиарда $ в поддръжка на щатски съдружници, разясняват международните организации. Това е едвам второто му послание от Овалния кабинет. То бе направено по-малко от денонощие след завръщането на американския президент от посещаване в Израел.

Ако Конгресът гласоподава отпущането на сумата, към 60 милиарда $ ще отидат за военна помощ за Украйна, писа " Ройтерс ". 14 милиарда $ ще бъдат ориентирани към Израел. Предвидени са още средства за спомагателна филантропична помощ и други действия.

" Американското водачество е това, което държи света дружно. Американските съюзи са това, което ни държи в сигурност ", сподели Байдън.
Той съобщи още, че тези спорове може и да наподобяват далечни за американското общество, само че те могат да доведат до проблеми в други елементи на света.
Американският президент сподели още, че на Украйна ще бъде обещано военно съоръжение, което Съединени американски щати имат на склад. След това запасите ще бъдат попълнени с новопроизведени оръжия и муниции.

Цинично

Коментарът на американския президент Джо Байдън, в който той назова поддръжката за Украйна и Израел " инвестиция ", демонстрира, че Вашингтон се възползва от марионетните войни, а не се бори за хрумвания.

Това съобщи в отговор на речта на Байдън говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Преди назоваха това " битка за независимост и народна власт ". Сега се оказва, че това са просто калкулации. Това постоянно е било по този начин, те просто заблуждават света, употребявайки полезности, които Вашингтон в никакъв случай не е защитавал. Нищо персонално, просто бизнес ", сподели още тя.

Скоро ще видите Газа от вътрешната страна

Израел се готви да стартира сухоземна интервенция в линията Газа напълно скоро. Това се разбра от думите на военния министър Йоав Галант, който посети подразделения, ситуирани покрай границата с палестинския анклав. Пред бойците той съобщи, че ще получат заповед да " видят Газа от вътрешната страна ".

За сходна интервенция се приказва от десетина дни, само че към този момент тя не се е случила. Мнозина наблюдаващи разясняват, че сухоземно навлизане в палестинска територия може да заплаши живота на над 200 израелски пленници, държани от " Хамас ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР