Руският президент Владимир Путин и израелският премиер Нафтали Бенет размениха

...
Руският президент Владимир Путин и израелският премиер Нафтали Бенет размениха
Коментари Харесай

Путин разговаря за пореден път с израелския премиер

Руският президент Владимир Путин и израелският министър председател Нафтали Бенет размениха оценки за обстановката към наричаната от Русия " специфична военна интервенция " в Украйна в телефонен диалог в сряда. Това оповестиха в сряда от пресслужбата на Кремъл след извършения диалог, предава ТАСС.

" Владимир Путин даде своите оценки за договарянията и хода на специфичната военна интервенция за отбрана на Донбас ", се споделя в известието.

На собствен ред Бенет " показа своите оценки за обстановката към Украйна, като взе поради контактите си с водачите на редица непознати страни и изрази някои хрумвания по отношение на настоящия преговорен развой сред съветските и украинските представители ", заяви пресслужбата на Кремъл.

В понеделник израелският министър председател съобщи за това, че въпреки всичко има доближаване на позициите на съветската и украинската страна , представен от The Jerusalem Post. Според него напредъкът се показва в това, че руснаците към този момент не се пробват да смъкват украинския президент Володимир Зеленски и изцяло да демилитаризират Украйна, до момента в който Украйна се отхвърли от опитите си за присъединение към НАТО .

" Опитваме се да посредничим дружно с нашите другари по света, само че следва дълъг път ", сподели той.

" Позиционирахме Израел по метод, който ни разрешава непрекъсната връзка с двете страни , която е почтена и открита и може да донесе достижения " в посредничеството, съобщи Бенет.
 Израел вижда огромни пропуски за разрешаването на спора в Украйна
Израел вижда огромни пропуски за разрешаването на спора в Украйна

Все още остава дълъг път, счита Нафтали Бенет

" Президентът на Русия изрази своите съболезнования по отношение на, която лиши човешки животи ", се споделя в известието.

Израелският министър председател Нафтали Бенет организира голям брой диалози по този начин и със Зеленски в опит да подкрепи напъните за разрешаване на спора в Украйна.

Израел не се причисли към западните наказания против Русия. С експлоадирането на войната Израел в действителност анулира безвизовия режим за украинците. Еврейската страна отхвърли да достави смъртоносни оръжия на Украйна. В последна сметка Израел не осъди и апелите за " денацификация " на страна, чийто президент е етнически евреин.

В последно време Ерусалим се загатва като допустимо място за осъществяване на договаряния межди президентите Русия Володимир Зеленски и Владимир Путин.
 Зеленски: Израел ще би трябвало да живее с избора си за Украйна
Зеленски: Израел ще би трябвало да живее с избора си за Украйна

Украинският президент се обърна и пред Кнесета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР