Руският президент Владимир Путин и иранският му колега Ибрахим Раиси

...
Руският президент Владимир Путин и иранският му колега Ибрахим Раиси
Коментари Харесай

Президентите на Русия и Иран обсъдиха задълбочаване на търговията

Руският президент Владимир Путин и иранският му сътрудник Ибрахим Раиси организираха телефонен диалог, в който разискаха задълбочаване на съдействието сред двете страни в политиката, стопанската система и търговията, оповестиха от Кремъл, представени от Българска телеграфна агенция.

„ Обсъдени бяха редица настоящи въпроси от двустранния дневен ред с акцент върху по-нататъшното усилване на взаимоотношението в политическата и търговско-икономическата област, в това число транспортно-логистичната сфера. Постигнато беше единодушие за активизиране на контактите сред съответните съветски и ирански ведомства “, оповестиха от пресслужбата на Кремъл, без да прецизира по кое време се е провел диалогът.

Русия усилва напъните за създаване на връзки с Иран и други незападни страни, откогато нахлу в Украйна през февруари. Киев и Западът упрекват Москва, че употребява ирански дронове за удари по украински енергийни обекти. Тази седмица върховен съветски чиновник по сигурността посети Техеран и се срещна с ирански ръководители, а двете страни дадоха обещание да построяват по-близки връзки, напомня Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР