Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел разговаряха

...
Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел разговаряха
Коментари Харесай

Путин и Меркел обсъдиха ВСВ, историческата памет и пандемията

Руският президент Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел разговаряха по телефона във връзка 75-годишнината от края на Втората международна война . Двамата акцентират, че за Русия и Германия тази дата е от изключително значение и дават обещание да запазят историческата памет за трагичните събития от тези години, за да се избегне повтаряне в бъдеще, се споделя в изказване на Кремъл.

Путин и Меркел нарекоха Русия и Германия " сътрудници в решаването на доста интернационалните проблеми " и потвърдиха желанието за по-нататъшно създаване на градивни връзки .

Обръщайки се към пандемията с ковид, и двамата водачи показаха желание да продължат към този момент откритото тясно съдействие в битката с разпространяването на инфекцията.


 Маас: Германия е виновна за ВСВ и Холокоста
Маас: Германия е виновна за ВСВ и Холокоста

Германия знае своето минало и изразява ясна позиция против " безсрамния метод " за пренаписване на история

Путин изпрати приветствени известия за Деня на успеха до международните водачи .

На първо място той показва положителни пожелания на президентите на някогашните девет руски републики и за хората на Украйна и Грузия, които в миналото са били част от някогашния Съветски съюз, само че сега имат напрегнати връзки с Москва.

Той също по този начин поздравява водачите на Англия, Съединени американски щати и Франция, съдружници на Русия във Втората международна война .

" Голямата победа бе повратно събитие за 20-ти век с трайно значение за ориста на цялото човечество . Тя бе реализирана с помощта на взаимните старания на Съветския съюз и страните от антихитлеристката коалиция . Този скъп опит е не по-малко нужен през днешния ден ", написа Путин в депеша до Джонсън.

В известие до Тръмп той разяснява: " Десетилетията след Втората международна война доведоха до нови закани - от тероризма и районните спорове до огромните естествени бедствия, породени от индивида произшествия и епидемии. Русия и Съединени американски щати в този момент са отпред на отговорът на световните провокации . Следвайки откритите във военното време обичаи на съдействие и настоящи в " духа на Елба ", нашите страни биха могли да създадат доста в името на интернационалната сигурност и непоклатимост. "
 Тръмп приказва с Путин за отбягване на скъпа конкуренция за въоръжаване, включва и Китай
Тръмп приказва с Путин за отбягване на скъпа конкуренция за въоръжаване, включва и Китай

Засилват съдействието против ковид, Тръмп предлага здравно съоръжение

Путин сподели на френския президент Еманюел Макрон , че " героизмът на летците от Нормандско-Немански полк, които се сражаваха на съветско-германския фронт, ще бъде вечно в сърцата на руснаците ", припомняйки, че " хиляди руски патриоти, включили се към френската опозиция също имат забележителен принос за успеха ".

В Русия Денят на успеха е празник , отбелязващ капитулацията на нацистка Германия през 1945 година

Обявен е след подписването на немския акт за капитулация късно вечерта на 8 май 1945 година в Берлин, когато към този момент е след среднощ, т.е. 9 май в Москва . Съветското държавно управление афишира успеха рано на 9 май 1945 година след церемонията по подписването в Берлин.
 Европа отбелязва 75 година от края на ВСВ под сянката на вируса
Европа отбелязва 75 година от края на ВСВ под сянката на вируса

Столицата Берлин обаче разгласи 8 май 2020 година за почивен ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР