Руският президент Владимир Путин и френският му колега Еманюел Макрон

...
Руският президент Владимир Путин и френският му колега Еманюел Макрон
Коментари Харесай

В телефонен разговор Путин и Макрон са обсъдили резултатите от срещата на високо равнище Русия-Африка

Руският президент Владимир Путин и френският му сътрудник Еманюел Макрон са разговаряли през днешния ден по телефона. Двамата са разискали резултатите от приключилата среща на високо ниво Русия-Африка, която се организира в Сочи, както и руско-турските договорености за Северна Сирия, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от Българска телеграфна агенция.

"Владимир Путин описа за резултатите от преди малко приключилата в Сочи среща на високо ниво Русия-Африка, наблягайки, че участниците са изразили предпочитание за подсилване на многоплановото съдействие на взаимноизгодна и взаимноуважителна основа ", се показва в официалното съобщение.

"Подчертано беше, че решенията, вписани в съгласувания на срещата меморандум за взаимно съгласие, регистрират ползите на всички страни, способстват за възобновяване на суверенитета и териториалната целокупност на Сирия. Еманюел Макрон е оценил позитивно постигнатите договорености сред Русия и Турция ", се добавя в известието.

Събеседниците се отбелязали в диалога си, състоял се по предварителна спогодба, че ограниченията в меморандума от Сочи са добра основа за стабилизиране на ситуацията в региона на източния бряг на река Ефрат и като цяло ще спомагат за намирането на излаз от сирийската рецесия. Според информацията на пресслужбата на Кремъл Путин и Макрон са изразили вяра, че плануваното за 30 октомври в Женева първо съвещанието на сирийския Конституционен комитет ще премине в градивен дух и ще бъде резултатно. Путин и Макрон са разискали и някои въпроси от руско-френските връзки и са се договорили да продължат контактите на разнообразни нива, написа още в официалното съобщение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР