Руският президент Владимир Путин хвърли истинска бомба в четвъртък по

...
Руският президент Владимир Путин хвърли истинска бомба в четвъртък по
Коментари Харесай

Руски супероръжия предизвикват Америка

Руският президент Владимир Путин хвърли същинска бомба в четвъртък по време на годишното си послание пред Народното събрание. Господарят на Кремъл описа и сподели на огромен екран някои от най-страховитите и без аналог в света нови съветски оръжия. Както уточни Путин, разработките са си напряко научна фантастика. “Надявам се, че всичко, което бе казано, ще отрезви всеки агресор ”, сподели Путин пред депутатите.

Американската реакция не закъсня. Министерството на защитата на Съединени американски щати не е ненадейно от изказванията на съветския президент Владимир Путин, че Русия има нови нуклеарни оръжия, съобщи говорителката на Пентагона Дейна Уайт, представена от “Асошиейтед прес ”. Тя сподели, че американските въоръжени сили са подготвени да отбраняват Съединените щати.Белият дом също съобщи, че отбранителните качества на САЩ  ”нямат равни и ще останат по този начин и отсега нататък ”.

Президентът Доналд Тръмп осъзнава заканите, пред които е изправена Америка. Америка ще модернизира нуклеарния си боеприпас и ще направи по този начин, че нашите качества да останат недостижими, съобщи говорителката Сара Сандърс.

Какво съставляват новите оръжия? “Труд ” събра информация за тях от открити съветски и западни източници.

”Сармат “ – 15 нуклеарни бойни глави нападат през полюсите

 сармат

Междуконтиненталната балистична ракета “Сармат ” ще размени ракетата “Воевода ”. Производството й се възнамерява да бъде концентрирано в цех в Красноярск. Обявените периоди по тази стратегия към този момент се движат с 2-3 години забавяне. Последните тествания са били в края на 2017 година
Този клас съветски стратегически ракетни комплекси пето потомство с шахтно базиране са снабдени с сред 10 и 15 нуклеарни бойни глави според от мощността им, общата маса е 200 тона.
В случай на 10 бойни глави мощността се прави оценка на 750 килотона всяка. За съпоставяне бомбата над Хирошима е с мощ 13 килотона.
Западни специалисти считат, че има два разновидността на ракетата за поразяване на цели в Съединени американски щати и Западна Европа. За Съединени американски щати ракетата ще е с обхват на деяние 16 хиляди километра, а за западноевропейските страни – 9 хиляди километра. Путин разясни, че ракетата може да нападна цели, без значение дали ще прелети над Северния или над Южния полюс.
Хвърлените над японските градове Хирошима и Нагасаки нуклеарни бомби са като  ”детска играчка ” спрямо комплекса РС-28 “Сармат ”, който към този момент е на въоръжение.
Оръжейни специалисти в Москва означават, че комплексът ще може да преодолява радари и да поразява да вземем за пример Лондон или Източното и Западното крайбрежие на Съединени американски щати.

”Циркон “ – хиперзвук с 9800 км/ч

 циркон

Крилатата ракета с нуклеарна бойна глава за последно е била тествана през декември 2017 година на полигон в Централна Русия. За първи път е оповестено, че се работи по основаването й преди към година. Има безграничен радиус на деяние и непредсказуема траектория.
Руската хиперзвукова противокорабна ракета “Циркон ” доближи най-високата скорост, развивана в миналото от която и да е крилата ракета в историята. Според източници на ТАСС, близки до военните тествания, ракетата е достигнала скорост 8 пъти над скоростта на звука или почти 9800 км/ч.
С вероятен обсег от към 400 км тя ще може да изминава това разстояние единствено за 2,5 минути. Западните медии се боят, че това ще направи огромна част от военноморския капацитет на НАТО ненужен. Според английското издание “Индипендънт ” системата за противовъздушна защита на Кралските военноморски сили “Сий Септър ” може да стопира единствено ракети, движещи се със скорост до 3700 км/ч.
Бившият командващ на Руския военноморски флот Виктор Чирков е декларирал пред съветски медии, че до 2020 година се възнамерява да се сътвори “група стратегически неядрени възпиращи средства ”, снабдени с високоточни оръжия с отдалечен обхват. Според Дмитрий Корнев, редактор на уеб страницата Militaryrussia.ru, това значи, че в най-скоро време “Циркон ” ще бъде признат на въоръжение. С въвеждането на “Циркон ” ролята на самолетоносачите на Съединени американски щати ще бъде отслабена съществено в интерес на съветските нуклеарни крайцери, които ще бъдат съоръжени с тези ракети.

Бойно дежурство
”Кинжал “ поразява от 2000 километра


 кинжал

Хиперзвуковата противокорабна ракета “Кинжал ” има отдалеченост на полета 2000 км. Изстрелва се от изтребител прехващач МиГ-31. Разработена е от Неправителствени организации по машиностроене, на бойно дежурство в Русия е от 1 декември 2017 година
Сега минават проби в Южния въоръжен окръг; скоростта е 10 пъти тази на звука, обезпечено преодолява противоракетната защита, съобщи Путин. Той сподели по какъв начин МиГ-31 пуска такава ракета и тя поразява военен транспортен съд. За създаването на съветската хиперзвукова ракета в корпорацията “Тактическое ракетное вооружение ” се приказва от дълго време, само че резултатите, по понятни аргументи, не са оповестявани до момента.
Но тази ракета е единствено един от опитите съветските Върховен касационен съд да придобият предимство във въздуха над авиацията на НАТО.

От океанското дъно
Подводен нуклеарен дрон обезсмисля защитата


 нуклеарен дрон подводен

Безпилотен дълбоководен уред с огромна отдалеченост на деяние, въоръжен с ядрено-енергийна бойна глава – това е един от гвоздеите на съветските оръжия. Той може да бъде екипиран и с нормално въоръжение, последните тествания са през 2017 година. Превъзхожда в скорост всички известни подводници и торпеда.
Русия създава подводен нуклеарен дрон, който може да бъде употребен за удар по крайбрежни градове, сигнализира изминал в медиите отчет на Пентагона, озаглавен “Обзор на нуклеарната политика 2018 ”.
В него се показва, че Москва работи над “нов тип междуконтинентално нуклеарно торпедо ” в границите на напъните за модернизиране на своята нуклеарна триада, писа “Таймс ”.
Експертите допускат, че системата, наричана в Русия “Статус-6 ”, се ръководи от изкуствен интелект за нанасяне на удар по цели в Съединени американски щати. Прототипът на торпедото за първи път е бил умислен през 60-те години на XX в. от нуклеарния физик Андрей Сахаров, който след това става един от най-известните дисиденти на Съюз на съветските социалистически републики.

 03-100
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР