Руският президент Владимир Путин е решил да се справи с

...
Руският президент Владимир Путин е решил да се справи с
Коментари Харесай

Путин премина към дистанционно управление

Руският президент Владимир Путин е решил да се оправи с отговорностите си отдалечено, съобщи Кремъл, откакто ръководителят на главната болница за битка с ковид в страната е позитивно изпитан след среща с президента, съобщи БГНЕС.

Денис Проценко, който предходната седмица се срещна с Путин, когато съветският водач посети болничното заведение „ Комунарка” в Москва, съобщи във вторник, че е бил инфектиран с ковид, само че се усеща добре.

„ Президентът избира тези дни да работят от дистанция”, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред публицисти, малко преди Путин да организира съвещание на кабинета посредством видеоконференция.

„ Предприемаме всички защитни мерки”, сподели представителят и добави, че Путин е в президентската резиденция в Ново Огарьово отвън Москва.

Путин облече яркожълт защитен костюм за визитата предишния вторник в болничното заведение. Той също беше забелязан да беседва с Проценко без защитни средства, само че Кремъл съобщи, че няма причина за безпокойствие за здравето на президента.



Снимка: БГНЕС

„ Всички, които бяха с президента в „ Комунарка”, се тестват всекидневно за ковид ", добави Песков, откакто във вторник сподели, че с Путин всичко е наред.

На въпрос дали Путин продължава да се ръкува с тези, с които се среща, Песков сподели: „ Сега всички са обществено дистанцирани “.

Почти 70% от 147-милионното население на Русия е сложено под непоколебим режим поради пандемията след първото известие на кмета на Москва в неделя.

Досега Русия е записала 2 777 случая на ковид и 24 смъртни случая, най-вече в Москва.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР