Руският президент Владимир Путин е поздравил вчера турския си колега

...
Руският президент Владимир Путин е поздравил вчера турския си колега
Коментари Харесай

Путин и Вучич са поздравили Ердоган за рождения му ден

Руският президент Владимир Путин е поздравил през вчерашния ден турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган по случай 65-ия му рожден ден, оповестява в. " Хюриет дейли нюз ".

В телефонния диалог Путин е изтъкнал персоналния принос на Ердоган за подсилване на турско-руските връзки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двамата водачи са разискали също подготовката на осмата среща на Турско-руския съвет за съдействие на високо ниво, планувана да се състои през април в Москва.

Сръбският президент Александър Вучич също е отправил поздравления към Ердоган по случай рождения му ден. Той е изразил огромен почит към работата на Ердоган, като е изтъкнал, че тя е уважавана освен от жителите в Турция, само че и от мнозина отвън турските граници.

Вучич е изразил удовлетворение от непрекъснато засилващите се сръбско-турски връзки с все по-интензивен политически разговор и непрестанно разширяващо се икономическо съдействие.

Вучич е поканил Ердоган да посети още веднъж Сърбия за взаимно отбелязване на 140-та годишнина от определяне на дипломатически връзки сред двете страни.

Същевременно съветският министър председател Дмитрий Медведев е разискал през днешния ден по телефона с Ердоган въпроси на руско-турското търговско-икономическо съдействие, оповестява ТАСС, като се базира на пресслужбата на съветското държавно управление.

В диалога Медведев е поздравил Ердоган за 65-ия му рожден ден и му е поискал по-нататъшни триумфи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР