Руският президент Владимир Путин е потвърдил, че ще приеме африканската

...
Руският президент Владимир Путин е потвърдил, че ще приеме африканската
Коментари Харесай

Путин e обещал да приеме мирната мисия от африкански лидери

Руският президент Владимир Путин е удостоверил, че ще одобри африканската мирна задача по време на телефонен диалог с президента на Южна Африка Сирил Рамафоса в четвъртък, заяви Ройтерс.

Рамафоса позвънил в Москва, с цел да осведоми Путин за идната мирна задача на африканските водачи в Русия и Украйна, заяви южноафриканското президентство.

" Президентът Путин приветства самодейността на африканските държавни глави и изрази желанието си да одобри мирната задача ", се споделя в изказването на президентството.

Очаква се делегация от африкански държавни глави да посети Украйна и Русия през юни с вярата да ги убеди да прекратят военните дейности, съобщи представител на Рамафоса предишния месец, добавяйки, че датите още не са избрани.

 Мирен проект: Путин и Зеленски се съгласиха да одобряват водачи от Африка Мирен проект: Путин и Зеленски се съгласиха да одобряват водачи от Африка

Двамата водачи разискаха и срещата на върха Русия-Африка, която би трябвало да се организира в края на юли в Санкт Петербург, се споделя още в известието.

Не се споделя нищо за вероятно присъединяване на Владимир Путин в срещата на върха на страните от БРИКС ( Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка) през август в Южна Африка. Присъствието му е под въпрос откакто интернационалният съд в Хага издаде заповед за арест на съветския президент за военни закононарушения, свързани с отвличането на деца от Украйна.

Миналата седмица в Москва беше делегат на папа Франциск с сходна задача, само че той не беше признат от президента Путин.

 Киев сподели на китайския делегат, че не приема кротичък проект с подчинение на територия Киев сподели на китайския делегат, че не приема кротичък проект с подчинение на територия

Свои проекти за възобновяване на мира в Украйна показаха още Китай и украинския президент Володимир Зеленски. Москва съобщи, че към този момент с Украйна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР